Arkivfoto: Berit Hvassum

56-årig tiltalt for incest

POLITI

Retten i Rønne tog tirsdag hul på en sag, hvor en 56-årig bornholmsk mand er tiltalt for at have haft et seksuelt forhold til sin mindreårige biologiske datter.

Ifølge politiets anklageskrift har manden over en periode på fire år adskillige gange optrådt seksuelt krænkende overfor datteren ved blandt andet at have stukket sine fingre ind i hendes skede og fået hende til at sutte på sit lem.

Den 56-årige nægter sig skyldig og forklarede i retten, at han ikke kunne genkende nogen af de situationer, som datteren har fortalt en tilsynsførende fra Bornholms Regionskommune om, og som førte til, at den tilsynsførende indberettede sagen, og at regionskommunen efterfølgende politianmeldte den 56-årige.

Lukkede døre

Det seksuelle misbrug skulle angiveligt have fundet sted i familiens hjem fra slutningen af 2011 til slutningen af 2015 i en periode, hvor datteren var mellem otte og 12 år.

At sagen først kommer for retten nu skyldes, at datteren ikke har fortalt den tilsynsførende hos regionskommunen om misbruget før tidligt på sommeren i år, og at sagen derfor ikke er kommet til politiets kendskab før i slutningen af juni i år.

Hvad det nøjagtigt er, datteren har forklaret til politiet, og hvilken forklaring hun afgiver i retten, kan offentligheden ikke få indsigt i, fordi hendes bistandsadvokat, Bjarne Olsen, har bedt om, at dørene bliver lukket, mens den biologiske datter afgiver forklaring.

Tidligere anmeldt

I retten forklarede den 56-årige mand, at han i løbet af foråret havde haft en del uoverensstemmelser med datteren, som på det tidspunkt var på efterskole, men som kom hjem og besøgte ham i ferier og weekender. Under et af de besøg havde den 56-årige ifølge sin egen forklaring grebet datteren i at stjæle penge fra en sparebøsse. Da han konfronterede hende med dette, blev hun, igen ifølge ham, meget vred. Den 56-årige mente derfor, at anklagerne om seksuelt misbrug måske kunne være en hævn, som datteren, sammen med en ni år ældre halvsøster, havde arrangeret, fordi hun var sur på ham.

Denne antagelse mente mandens forsvarer, advokat Bo Hansen, kunne underbygges ved, at den ældre halvsøster i 2012 meldte den 56-årige til politiet, fordi han skulle have forgrebet sig seksuelt på hende. I denne sag fandt politiet tilsyneladende ikke tilstrækkelige beviser for, at der var hold i anklagerne, og der blev aldrig rejst sigtelse mod manden, og han blev ikke afhørt.

Flere vidner

Af hensyn til den tiltalte, den biologiske datter og hendes to halvsøstre er der nedlagt navneforbud i sagen, således at deres navne, bopæl eller andre oplysninger, som kan identificere dem, ikke må nævnes.

Retten har afsat halvanden retsdag til at behandle sagen, og tirsdag eftermiddag skal der afhøres vidner. Det er blandt andet den biologiske datters halvsøster, en efterskolelærer, som har været i tæt kontakt med datteren og datterens kontaktpædagog hos Bornholms Regionskommune.

Sagen fortsætter torsdag eftermiddag, hvor der forventes at blive afsagt dom.