Lone Schiøtz Nielsen og Ann-Charlotte Ohlsson har for første gang en fælles udstilling. Foto: Holger Larsen

Naturen er flyttet ind i Nørregade

KULTUR

– Da jeg trådte ind i galleriet i dag, var det første jeg så en pindsvinefamilie. Jeg har siden fundet ud af, at det ikke er pindsvin, men mospuder. Det er en meget god illustration af, at det man ser er påvirket af ens egne oplevelser.

Det sagde Galleri Raschs formand, Per Jensen, blandt andet, da han lørdag eftermiddag bød velkommen til galleriets nye udstilling i Nørregade i Rønne:

Keramik af Ann-Charlotte Ohlsson og akvareller af Lone Schiøtz Nielsen.

Sammen for første gang

Mens Lone Schiøtz Nielsen med sammenslutningen Earthbound netop har udstillet på Gudhjem Museum, byder den nye udstilling på en mere sjælden anledning til at se Ann-Charlotte Ohlssons keramik på Bornholm.

De to kunstnere har ikke tidligere udstillet sammen, og det var heller ikke meningen, at det skulle ske nu. Men Ann-Charlotte Ohlsson sprang til, da der kom et afbud fra en anden keramiker, Simon Kofoed.

– Jeg tænkte, at det skulle være en anden, der laver noget organisk, så jeg spurgte Ann-Charlotte, og hun sagde ja med det samme, selv om det er en langvarig proces at lave keramik, sagde Lone Schiøtz Nielsen.

– Vi passer godt sammen, sagde Ann-Charlotte Ohlsson, og de to kunstnere erklærede sig godt tilfredse med udstillingen, som blev stillet op fredag, inden de to havde set alle hinandens værker.

Ann-Charlotte Ohlssons keramik kan i den kommende tid ses i Galleri Rasch. Foto: Holger Larsen

Supplerer hinanden

Per Jensen var også glad for resultatet:

– De to kunstnere supplerer hinanden på fantastisk vis. De har to meget forskellige udtryksmåder. Akvarellen, den sarte og fine, og leret, som jo i sagens natur er et grovere materiale at arbejde med. Men deres udgangspunkt er på mange måder det samme. Nemlig naturen og iagttagelsen af naturen.

– Det med at iagttage naturen og formidle den iagttagelse til os andre, er en vigtig gave at have som kunstner. Når vi andre går derude i skoven er vi mange gange på Twitter, Facebook og Instagram, uden at iagttage, hvad der er omkring os. Når vi så ser, hvad Lone og Ann-Charlotte har lavet her, får vi nyt syn på, hvad der foregår ude i naturen, sagde Per Jensen.

Lone Schiøtz Nielsen kunne bekræfte Per Jensens udtalelser om det med at iagttage naturen:

– Jeg skal bare ud hver dag, bare for at være. Så kommer inspirationen af sig selv.

Udstillingen kan ses frem til den 7. november.

Nej, det er ikke pindsvin, men mospuder, fandt Galleri Raschs formand ud af. Foto: Holger Larsen