Læser: Giv os anmeldelser. Chefredaktør: Jeg prioriterer anderledes

Læser: Giv os anmeldelser. Chefredaktør: Jeg prioriterer anderledes
Koncert i Sct. Nicolai Kirke. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 19. OKT 2020 • 11:17
Af:
palle jæger
byvangen 34
rønne
| ABONNENT
19. OKT 2020 • 11:17
LÆSERBREV

Det var en ualmindelig tynd kop the du præsterede, da du besvarede Hans Askous fremragende synspunkt/læserbrev i onsdagens avis den 14. oktober.

 
Det er mit håb,
at Tidende fremover
skifter spor

 

Jeg har tidligere korresponderet med dig og komplimenteret dig for dine fine daglige ledersynspunkter i avisen.

Som Hans Askou skriver, er der dejligt mange koncerter på Bornholm, især i sommerhalvåret. De klassiske koncerter foregår dels i kirkerne dels på Svanekegården, og de er stort alle med fremragende musikere. Det er simpelthen elitær musik på bedste vis.

Tidligere har Tidende haft en kontinuerlig omtale af øens musikkoncerter og især de klassiske. Tidendes musikanmelder var, som jeg husker det, musiker Christina Gornitzka.

Hvorfor disse omtaler af koncerterne er ophørt, har avisen ikke redegjort for.

Den seneste koncert, jeg har været til, er Bornholms Musikforenings koncert i Skt. Nicolai Kirke i Rønne, hvor Holmens vokalensemble søndag den 27. september om eftermiddagen gav koncert.

Kirken var stort set stop fuld under hensyntagen til covid-19. Sjældent har Bornholm haft besøg af så klassificeret et ensemble. Alle korsangere havde gennemgået en musikkonservatorieuddannelse, og koncerten var eminent og dermed fremragende ud over alle grænser.

Alligevel glimrede Tidende ved fravær og efterfølgende omtale. Jeg græmmes og er dybt skuffet.

Det er mit håb, at Tidende fremover skifter spor og begynde at omtale det bornholmske kulturlivs aktiviteter på en positiv måde. Vi er altså mange indbyggere på hele Bornholm, som holder af den klassiske musik og de kulturelle aktiviteter som for eksempel Lars Kærulfs afsked som direktør for Bornholms Kunstmuseum og Mogens Wenzel Andreasens foredrag om Beethoven gennem vintermånederne på Bornholms Bibliotek i Rønne.

Kulturen på Bornholm bør være en daglig omtale i Tidende.

Hjertelig hilsen

Palle Jæger, den første kulturkonsulent i
Bornholms Amtskommune 1989-1996.
 

SVAR:

Kære Palle

Selv om du kalder mit svar en tynd kop te og både græmmes og skuffes, skal du da have et høfligt svar. Jeg er dog ret sikker på, at du vil finde mine svar tynde, til du får din vilje.

Det mest præcise svar er:

Jeg har som redaktør valgt at prioritere ressourcerne anderledes, end du efterlyser. Avisen lytter selvfølgelig altid til gode forslag, men vi skifter ikke retning fra den ene dag til den anden.

Du efterlyser omtale af Lars Kærulfs afsked som direktør, forstår jeg. Den var udførligt omtalt og rigt illustreret den 25. september i artiklen "Reception: Farvel til kunstkæmpen".

Mange venlige hilsner

fra Øjvind Hesselager,
ansvarshavende redaktør