Der er så stor interesse for at deltage i søndagens gudstjenester i Knudsker, at der ikke er plads i Sct. Knus Kirke. Arkivfoto: Berit Hvassum

Positiv udfordring for kirken: Må flytte til missionshus på grund af for mange kirkegængere

TRO OG EKSISTENS

Corona er lig med begrænset plads i de bornholmske kirker, og i Knudsker har det udløst den positive udfordring, at Sct. Knuds Kirke ikke har plads nok til alle dem, som gerne til deltage i kirkens gudstjeneste om søndagen. Kirken, våbenhuset, det tidligere kapel og endda sognegården en kilometer fra kirken har været i brug. Det er en uholdbar situation i længden, mener alle omkring kirken, og derfor har de fundet en bedre løsning.

– For at imødekomme de mange kirkegængeres ønske om at kunne deltage i gudstjenesten og efterfølgende fælles kaffe eller spisning, der er det sociale kit, har menighedsrådet set sig rundt efter lokaler, der kan rumme flest mulige til gudstjeneste søndag efter søndag. Og en dør har åbnet sig, fortæller menighedsrådet i en pressemeddelelse.

Den dør sidder i Indre Missions hus på Zahrtmannsvej i Rønne, som fra søndag den 25. oktober huser Knudskers gudstjenester indtil videre.

Menighedsrådet håber med denne løsning at kunne tilgodese flest mulige, der savner at kunne holde gudstjeneste i samme lokale. Man håber på forståelse for denne løsning i en ekstraordinær situation, selvom selve kirkerummet også kan have betydning for nogle kirkegængere. I hvert fald vil færre gå forgæves til gudstjeneste eller sidde i forskellige rum, lyder det i pressemeddelelsen.

Kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelser vil fortsat blive foretaget i Sct. Knuds Kirke.

Dem, der ikke har mulighed for at komme til gudstjeneste, behøver ikke at undvære prædikenen. Man kan besøge kirkens hjemmeside, hvor prædikenen bliver gjort tilgængelig.