– Det bliver mærkeligt, når de tager bordet, siger Hanne Bager med henvisning til det lange trykbord, hvor hun i mange år har arbejdet med at trykke farver og mønstre på stofferne. Foto: Berit Hvassum

Bente Hammer: Afslutningen blev helt vild

ERHVERV

– Det har været helt vildt, siden Bente annoncerede, at nu stopper hun.

Det fortæller Hanne Bager, der lørdag passer kunsthåndværker Bente Hammers butik i Nyker. Da vi besøger butikken et par timer før lukketid er der da også pænt besøg i butikken. Chefen selv passer butikken i Svaneke, som også lukker ned efter efterårsferien.

Bente Hammer stopper efter et langt liv med tekstildesign. Hun åbnede virksomheden i den gamle kirkesmedje ved siden af Ny Kirke i 1987. Hanne Bager har været med næsten lige så længe, nemlig i 26 år. Hun vil lige puste lidt ud efter en hæsblæsende periode, inden hun finder ud af, hvad fremtiden skal byde på.

Arbejde til flere måneder

– Det er meget vemodigt. Men det har også været en dejlig afslutning, vi har haft, for der har været så mange kunder og tilkendegivelser, blomsterbuketter og vingaver, siger Bente Hammer dagen derpå.

– Vi har ligget vandret. Vi har bestillinger til mange måneders arbejde, som vi skal have klaret i systuen, så vi kan beholde vores skrædder i et stykke tid endnu. Vi har også mange kunder ovre og i udlandet. Vi sender mange pakker hver eneste fredag, og det kommer vi til i flere måneder endnu. Netbutikken fortsætter også så længe, vi har lager.

– Men trykkeriet ryger af sted, når Hanne har trykt det sidste mandag. Så stopper Hanne her efter 26 år. Hun vil være et guldkorn at få for en anden virksomhed, siger Bente Hammer.

– Jeg kan ikke forlange en bedre afslutning, når jeg nu ikke kunne få lov til at sælge til en køber, der havde lyst til at fortsætte virksomheden, slutter Bente Hammer, der har solgt alt produktionsudstyret til en køber i Aarhus.