Jørgen Holger Jensen var fra København og mødte sin ligeledes københavnske hustru, Gyrite, i Hasle. Privatfoto

Dødsfald: Københavner-Jørgen hadede sin værnepligt og var kommunist til fingerspidserne

DØDSFALD

Jørgen Holger Jensen kom til Bornholm for at holde ferie sammen med en kammerat i 1956. Han blev så glad for at være her, at han bosatte sig på Bornholm og blev til “Københavner-Jørgen”. Han døde forleden, 86 år gammel.

 

Han kom også bag tremmer
på grund af dårlig opførsel

 

– Far blev født i 1934 i Valby. Han blev uddannet typograf, men kom aldrig til at arbejde på området. Han aftjente værnepligt på Høvelte Kaserne, som han hadede grænseløst. Han kom også bag tremmer på grund af dårlig opførsel og fik aldrig færdiggjort værnepligten. Han var også kommunist til fingerspidserne, fortæller datteren, Tanja Deleuran.

Jørgen Holger Jensen fik efter flytningen til Bornholm arbejde i skoven og senere på Hasle Havn, hvor han lodsede skibe. Han fiskede også lidt med en god ven, Kaj Kohring, der var en kendt spillemand på øen, og Københavner-Jørgen selv spillede både banjo og på sav.

Jørgen Holger Jensen arbejdede på Hasle Klinker fra midt i 1970’erne og nogle år frem. Han var i ganske kort tid på Danpo kyllingeslagteri i Hasle, men det var ikke noget for ham, da han var meget glad for dyr.

To københavnere mødtes i Hasle

Jørgen Holger Jensen boede i sine første år på Bornholm hist og pist hos venner og bekendte i Hasle.

I 1972 flyttede han ind i et hus på Levkavej. Det blev rammen for en hel familie, efter at han i 1980 mødte sin kommende hustru, Gyrite, på Havnekroen i Hasle, hvor hun serverede. Hun kommer fra Nørrebro, så det var to københavnere, der mødtes i Hasle.

Den første datter, Tanja, blev født i 1981 og den anden, Kia, i 1989.

– Katte, fodbold og brænde var nogle af de store interesser, og han var glad for en øl – “en Carlsberg, for man er vel fra Valby”, fortæller Tanja Deleuran.

– Han har været en dygtig fodboldspiller. Han spillede i Valby Boldklub og i Hasle IF, da han kom herover.

Jørgen Holger Jensen, som boede på Plejehjemmet Toftegården i Hasle i de sidste 11 måneder af sit liv, efterlader sig hustruen Gyrite, de to døtre, Tanja og Kia, og barnebarnet Jonas.

Jørgen Holger Jensen var glad for fodbold. Her er han klar til at spille firmafodbold for Hasle Klinker. Privatfoto