Rie Hansen blev for nylig ikke blev genvalgt som formand for BUPL Bornholm. Foto: Jacob Jepsen

Leder: Flotte reaktioner på Rie Hansens åbenhed

LEDER

Internettet kan være en brutal størrelse, når stemmer fra folkedybets sump i skinger tone svinger sig op til at mene noget meget markant, unuanceret og bedrevidende om andre mennesker og deres gøren og laden.

Det kan være direkte stressfremkaldende at være i centrum for en sådan storm af uredigerede og ofte småperfide kommentarer. Det er som om, der kan ske det samme på internettet, som kan ske i trafikken: Vi holder hårdt på vores, vi viger ikke en tomme. Og vi giver hellere fingeren end en undskyldning.

Derfor kræver det også stort personligt mod at være åbenhjertig kilde i en artikel, der ud over at komme i den trykte avis, også udgives i den digitale avis på tidende.dk – og også deles på internettet, hvorfra citater kan sprede sig i det uendelige.

Det mod har og havde Rie Hansen, der for nylig ikke blev genvalgt som formand for BUPL Bornholm, hvor et flertal i stedet stemte på modkandidaten Henrik Kofoed Hansen.

 

Det er flot af Rie Hansen
at dele de tanker med os.
Og det er dejligt at læserne
denne gang kvitterer ved
at give nuancerede svar
og reaktioner i debatten

 

Rie Hansen stod efterfølgende frem over for avisen og erklærede, at hun nok var røget i en reel sorgbearbejdning oven på nederlaget, og at det sad dybt i hende.

– Det er mega ærgerligt for mig, at jeg har knoklet røven i laser de seneste fire år og ikke skal fortsætte som formand, nu hvor vi står i en situation, hvor vi kan gøre noget mere for medlemmerne, lød det blandt andet.

Arbejdet som politiker er utaknemmeligt. Du bliver ikke altid dømt på dine resultater over for medlemmer og borgere, men måske snarere på et uigennemskueligt spil i den politiske kulisse. Det er flot af Rie Hansen at dele de tanker og følelser med os. Det er en sjælden gestus, at politikere taler uden filter. Og det er dejligt, at læserne denne gang kvitterer ved at give imødekommende og nuancerede svar og reaktioner i debatten, som er med til at styrke et fællesskab mellem mediet, kilden og læserne.

Lisbeth Riemann skriver, at hun til fulde forstår frustrationen – ”Og ønsker dig alt mulig medvind i fremtiden.” Lene Holm følger op med at kalde det en smuk og ærlig artikel – ”Jeg er helt sikker på der venter dig noget fantastisk!”. Sissel Gulbrandsen Thuesen Jensen: ”Du er så utrolig sej.” Og Ivar Nielsen supplerer: ”Op på hesten igen Rie – det gode kommer, når du lige har sundet dig i nogle uger.”

Vi kunne fortsætte – ikke en eneste negativ kommentar!

Som lokalavis bliver vi utroligt glade og stolte, når vores dækning udløser den slags opbyggelige reaktioner. Og det er tankevækkende, at Rie Hansen kunne have valgt at gå i flyverskjul. I stedet stod hun frem og delte nogle af de mørke sider som valgt i tillidshverv.

Måske er det sådan, vi kommer politikerlede til livs: Flere ærlige meldinger, som vi andre forstår og genkender fra egne liv. Og mindre taktik og snakken udenom.

Vi giver lige ordet igen til Rie Hansen:

– Når der er en dør, der lukker, så er der 420 andre, der åbner sig. Jeg synes bare, det er svært lige nu.

Det er flot gået Rie Hansen. Du har vist andre vejen. Held og lykke videre!