Isabella Marckmann Hansen. Foto: Jacob Jepsen

‘Først og fremmest brænder jeg for Nexø’

DAGENS NAVN: Isabella Marckmann Hansen er projektleder det næste halve år på områdefornyelsen af Nexø. Brænder for Nexø – og for gymnastik.

Hvad er din opgave som projektleder?

– Det er at drive områdefornyelsen fremad. Jeg arbejder ud fra byfornyelsesprogrammet. Det er rammen for mit arbejde.

Hvordan gør du det?

– Jeg faciliterer møder med arbejdsgrupper og er med i dem. En af grupperne skal til at være meget aktiv. Det er strandparkgruppen og så har vi en ny gruppe, som handler om sammenhængen mellem bymidte og havn. Så har jeg lige åbnet Byværkstedet i Nexø, som en del af det indsatsområde, som hedder branding og kommunikation. Det handler blandt andet om kommunikation fra områdefornyelsen ud til lokalsamfundet og det er byværkstedet et svar på. Så bruger jeg tid på parkeringsstrategi og er også med i gruppen omkring Bornholms Julemarked, fordi det er en del af det indsatsområde, som handler om sammenhæng og aktiviteter mellem bymidte og havn.

Hvad er din baggrund for jobbet som projektleder?

– Først og fremmest så brænder jeg for Nexø. Det har jeg sådan set gjort hele mit liv. Jeg startede med at arbejde som 11-årig i Nexø og føler mig som en del af Nexøs samfund. Jeg har også været væk i nogle år og har læst landskabsarkitektur og bydesign på Københavns Universitet.

– Men jeg er et hands on-menneske så jeg stoppede efter min bachelor. Jeg synes ikke uddannelse er alt. Jeg har blandt andet også arbejdet for Carlberg (rådgivningsfirma red.), som ligger i København, men arbejdede på projektet med Bornholms Idræts- og Kulturcenter, hvor jeg var projektassistent på det. Ellers har jeg været tilknyttet Inhouse og har hjulpet Erhvervsgruppe Øst (nu Østlandet) med nogle grafiske ting.

Du er for nylig flyttet tilbage til Bornholm. Hvorfor har du valgt det?

– Jeg følger jo mit hjerte og min mavefornemmelse. Det gør jeg altid. Jeg har været trukket tilbage til Bornholm ad flere omgange og blandt andet været i praktik i regionskommunen i forbindelse med min bachelor. Der pendlede jeg. Startede et halvt år efter i Inhouse, hvor jeg tegnede den nye indretning og har pendlet lige siden. Hvis jeg synes, noget er spændende, jamen så flytter jeg efter det. Og jeg syntes, det var spændende at være i Inhouse på det tidspunkt.

Og I har nu købt hus i Allinge?

– Ja, jeg har købt hus sammen med min kæreste. Vi kunne have lejet, men vi sprang ud i det. Jeg synes ikke, det låser mig for fremtiden, at vi har købt. Jeg synes, det er vigtigt at love sig selv, at man ikke låser sig selv. Sådan tror jeg altid, jeg vil have det. Og selvom vi bor i Allinge, er hele Bornholm vores hjem.

Du er i et barselsvikariat. Hvad skal der ske, når du er færdig her?

– Jeg ved det ikke, men det gør ikke noget. Jeg planlægger helst ikke alt for meget. Jeg gør det, der er sjovt, og føler mig priviligeret, hvis jeg synes, mit arbejde er sjovt. Jeg elsker Bornholm, og jeg er meget i det her lige nu med områdefornyelsen. Jeg skal se, hvor meget jeg kan nå på et halvt år, og når den tid er gået, må jeg se, hvad verden byder, og hvad jeg har lyst til.

Det bekymrer dig heller ikke, ikke at vide hvad du skal?

– Ellers kan jeg sælge franske hotdogs igen! Jeg er virkelig ikke arbejdsforskrækket. Jeg synes ikke, det er forfærdeligt, hvis jeg skal tage andre job, som jeg ikke er uddannet til. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal klare mig. Vi bor superbilligt her på Bornholm. Det er megadejligt, at vi ikke har låst os selv i sådan en tremillioners villa. Det gør det nemmere at navigere, og så må man indrette sig efter sin indkomst.

Hvad laver du i fritiden?

– Jeg er gymnastikmenneske – helt ind i knoglerne. Jeg har været udøvende, siden jeg var barn og er vokset op lige overfor en gymnastiksal. Jeg har lavet gymnastik hele mit liv, også mens jeg boede i København. Det betyder rigtig meget. Gymnastik har nok tidligere været 50 procent af mit liv. Jeg har brugt virkelig, virkelig meget energi og kræfter på gymnastik. I dag er jeg instruktør en gang om ugen på holdet Rytmenørd i Nyvest.

 

 

Isabella Marckmann Hansen

28 år

Bor med sin kæreste i Allinge.

Fra Bodilsker