Trafikanter mellem Gudhjem og Tejn skal køre uden om Holkabroen ad Gudhjemvej, derefter ad Sigtevej og Røbrovej for så at svinge af til Klemenskervej, som de følger gennem Rø, hvorefter de kommer ud på Helligdomsvej via Y-krydset ved Bornholms Kunstmuseum. Skal man mod Gudhjem, vender man ruten om. Grafik: Dorrit Bjerregaard

Langvarigt vejarbejde kan betyde busforsinkelser

TRAFIK

Busselskabet BAT kan ikke garantere, at køreplanerne for de busruter, der normalt kører ad Helligdomsvej, kan overholdes under det omfattende vejarbejde og brorenovering, der mandag går i gang på hovedvejen langs kysten mellem Gudhjem og Bornholms Kunstmuseum. Det drejer sig om rute 1 og rute 4, der forbinder store dele af Nordbornholm med Rønne. Og rute 9, der forbinder Gudhjem og Østerlars med Aakirkeby og Rønne.

Bornholms Tidende har været i kontakt med BAT, der oplyser, at busserne vil køre af den alternative rute som også personbiler skal køre ad. Ændringerne vil betyde, at passagerer ikke kan være sikre på at kunne nå at skifte mellem busser, selv om det ifølge køreplanen burde være muligt.

De nye midlertidige forhold er meldt ud på BAT’s hjemmeside i så god tid, at selskabets rejsegaranti ikke gælder for de berørte busruter. Under normale forhold gælder rejsegarantien, der betyder, at man som passager kan bestille en taxa på BAT’s regning, hvis man bliver mere end 20 minutter forsinket. Den garanti vil ikke gælde for de berørte busruter – hvilket den heller ikke generelt gør i øjeblikket på grund af coronastituationen.

BAT oplyser desuden, at folk, der normalt vinker bussen ind til siden på den lukkede strækning, enten må gå til busstoppestedet ved Bornholms Kunstmuseum eller f24-tanken i Gudhjem. Man kan også vinke bussen ind på den nye rute, så længe det ikke sker i Rø by eller steder, hvor det kan være risikabelt i forhold til trafiksikkerheden.

 

 

De ændrede busruter

Under renoveringen af Stevelen Bro er der ændret i følgende busruter:

Rute 9 afgang Rø kl 6.41 (mandag til fredag) kører via Røbrovej – Sigtevej – Gudhjemvej til Gudhjem Havn

Rute 1 strækningen efter Kunstmuseet køres via Klemenskervej – Røbrovej – Sigtevej – Gudhjemvej til Gudhjem Øvre.

Rute 4 strækningen efter Gudhjem Øvre køres via Gudhjemvej – Sigtevej – Røbrovej – Klemenskervej til Kunstmuseet.

Bemærk, at rute 1 og 4 i Gudhjem holder et lille stykke fra stoppestedet Gudhjem Øvre – nemlig ved f24-tanken.

Kilde: BAT