Bornpoultry lukkede i 2013, og siden har der ikke været meget aktivitet i det tidligere kyllingeslagteri. Foto: Jens-Erik Larsen

Det har været vanskeligt at få nyt liv i Bornpoultry

ERHVERV

Landmand Karsten Westh fra Østermarie købte i 2014 det tidligere kyllingeslagteri i Bymarken i Hasle og etablerede Det Bornholmske Kødkompagni, der forarbejdede og lavede udskæringer af svinekød. Virksomheden lukkede i slutningen af 2015 efter mindre end et år.

– Jeg investerede en hel del penge i det. Det tab har jeg nu afskrevet over nogle år, mens jeg har håbet på, at der ville komme nogle, der var interesserede i at lave noget i lokalerne. Der er produktionslokaler på 400 kvadratmeter, som er klar til at bruge til fødevareproduktion med udsugning, kølerum og fryserum. Man kan leje det billigt og bare gå i gang, for jeg ved godt, hvor svært det er at komme i gang, og så ville man eventuelt kunne købe det senere, siger Karsten Westh.

Men det har vist sig særdeles vanskeligt at få skubbet noget nyt i gang. I dag er der et par lejere, som har brug for lidt plads tll lager, og så har Hasles kettlebellhold fået træningslokale i det tidligere slagteris kantine.

– Det er bare for at få lidt liv i det, hvilket måske kan få nogle andre til at vise interesse, siger Karsten Westh.

Oprydning

Karsten Westh har i den senere tid ellers brugt mest tid på at afhænde sin landbrugsvirksomhed i Østermarie, som han har har haft i mange år med Brændegård som centrum. Men nu skal der bruges lidt mere tid på Bornpoultry, siger han.

– Jeg har en forespørgsel fra en virksomhed, som måske gerne vil leje sig ind, og det er den plan, jeg prioriterer lige nu. Men ellers skal jeg til Hasle for at rydde op, og så har jeg tænkt på måske at lave noget rumudlejning, siger Karsten Westh.

Hvis planen om at leje ud ikke lykkes, vil Karsten Westh sætte ejendommen til salg.

 

 

Det tidligere entreprenørfirma Futuraes administrationsbygning i Bymarken er den nyeste af de store erhvervsejendomme, som står næsten tomme. Byggeriet er fra 2016. Foto: Jens-Erik Larsen

Oprydningsudsalg i Hasle

Ole Kofod har annonceret med oprydningsudsalg lørdag i hallerne i Bymarken 3 og 5 i Hasle, overfor det tidligere kyllingeslagteri.

Ole Kofod, der var ejer af og direktør for entreprenørvirksomheden Futurae, som gik konkurs i foråret, købte efterfølgende alle anlægsaktiver af konkursboet. Ole Kofod har solgt de de større ting som virksomhedens biler. Nu handler det om blandt andet værktøj, byggeartikler og kontorinventar.

– Det er alt muligt forskelligt, og det fylder begge haller. Alle er velkomne, både private og virksomheder, siger Ole Kofod om lørdagens oprydningsudsalg.