Rasmus Sielemann Christensen var 41 år, da han tiltrådte som administrerende direktør for Bornholms Energi og Forsyning. Her er et portræt fra hans første år. Arkivfoto: Berit Hvassum

Beof-direktør blev på Bornholm længere end planlagt

ENERGI

En samlet årsløn i 2020 på næsten tre millioner kroner, når pension, bonusser og værdien af personalegoder regnes med, placerer Rasmus Sielemann Christensen som en af landets mest vellønnede direktører for kommunalt ejede forsyningsselskaber.

Som omtalt i fredagsavisen har to fastholdelsesvederlag givet lønnen et skub opad. I 2019 og 2020 har den afgående direktør i alt modtaget 1.050.000 kroner i fastholdelsesvederlag, svarende til syv måneders løn.

Da han i juni præsenterede Bornholms Energi og Forsynings årsrapport i selskab med bestyrelsesformand Lars Goldschmidt, lagde direktøren ikke skjul på, at det aldrig var meningen, at opholdet på Bornholm skulle være langvarigt.

– Jeg er endt med at være her længere, end jeg faktisk havde planlagt. Også længere end jeg havde aftalt med min kone. Vi aftalte i sin tid, at det skulle være tre år.

– Hvad han dog ikke havde fortalt mig, indskød Lars Goldschmidt.

– Jeg havde lavet en kontrakt med ham, der hed fire år, tilføjede bestyrelsesformanden.

Rasmus Sielemann Christensen nævnte i interviewet med Bornholms Tidende dog intet om det økonomiske incitament i form af vederlaget på 600.000 kroner, han havde haft for at blive på Bornholm indtil 2020.

– Det, der i virkeligheden skete, var, at jeg endte med at forelske mig i øen. Og jeg endte i virkeligheden også med at forelske mig i organisationen og virksomheden. Så det kom til at vare lidt længere tid, end jeg oprindeligt havde planlagt, sagde Rasmus Sielemann Christensen.

Er flyttet til København

Han har sidste arbejdsdag ved årsskiftet:

– Den 31/12 klokken 17, plejer jeg at sige. Det er den aftale, vi har lavet – også for at sikre, at vi kan finde en god afløser, fortalte direktøren.

Det lykkedes at finde et kompromis mellem familie og arbejde, for direktøren og familien flyttede fra Svaneke til København, og siden efteråret 2019 har han pendlet mellem det nye hjem på Christianshavn og kontoret i Rønne.

– Så jeg har pendlet i ti måneder, og det gør jeg seks måneder endnu, og så giver jeg stafetten videre til en ny, som kan tage selskabet godt videre, sagde Rasmus Sielemann Christensen tilbage i slutningen af juni.

Hans nye adresse har fået Beofs samlede udgifter til at stige, da koncernen betaler for et pendlerkort og bolig, et pendlerværelse i Rønne – til en samlet værdi af 14.795 kroner om måneden.

I den oprindelige kontrakt var det et krav, at direktøren skulle bosætte sig på Bornholm, og Lars Goldschmidt har fortalt, at netop denne betingelse betød, at det var nødvendigt for Beof at lokke med en højere løn. Samme betingelse er også til stede, når Beofs bestyrelse skal finde Sielemann Christensens afløser. Næste år tiltræder han som administrerende direktør for Frederiksberg Forsyning – og det bliver med en løntilbagegang. Rasmus Sielemann Christensen har sagt til finans.dk, at han har forhandlet sig frem til en løn på 1,6 millioner kroner alt inklusive i det nye job.

Fredag inden deadline er det ikke lykkedes Bornholms Tidende at komme i kontakt med den afgående direktør.

 

 

Rasmus Sielemann Christensens cv

Frederiksberg Forsyning, administrerende direktør 2021-?

Bornholms Energi og Forsyning, adm. direktør, 2016-2020

SE Blue Renewables, adm. direktør, 2014-2016

SE (forkortelse for SydEnergi, regionalt, jysk energiselskab), direktør/vice president, 2011-14

Energiselskabet Natur-Energi, adm. direktør, 2008-2011

Uddannelse: Kandidatgrad i sociologi fra Københavns Universitet, 1996-2001