Da Bornholms Brandvæsen onsdag eftermiddag nåede frem til Allinge, fik Netto hjælp til at bekæmpe vandmasserne. Foto: Jens-Erik Larsen

Netto var kun to centimeter fra oversvømmelse

Det var meget tæt på, at onsdagens store bølger ved Allinge resulterede i, at Netto på havnen blev oversvømmet. Den 150 centimeter dybe skakt ved butikkens vareindlevering var fyldt med 148 centimeter vand, da trykket begyndte at aftage.

 

Vi lukkede butikken af
sikkerhedsmæssige årsager

 

Det fortæller Nettos distriktschef, Marianne Kjøller.

– To centimeter mere, så havde vi haft vand i butikken. Det var dejligt, at det ikke skete, siger Marianne Kjøller.

Havet kastede 20-25 kilo tunge sten op på parkeringspladsen ved Netto, og specialfolk blev tilkaldt for at pumpe vand væk, så butikken ikke skulle blive oversvømmet. De måtte imidlertid opgive i situationen – mængden af vand var for stor.

Beredskabsstyrelsen stillede med otte mand på havnen og ekstra folk oppe på kasernen, som fyldte sandsække til at inddæmme vandmængderne.

– Vi lukkede butikken af sikkerhedsmæssige årsager. Der skulle ikke være kunder, der kom til skade, eller børn, der løb rundt på parkeringspladsen og fik en sten i hovedet. Der kom mange sten ind med vandet, men heldigvis kom ingen til skade, og de har ikke ødelagt noget, siger Marianne Kjøller, som er utroligt glad for beredskabets indsats med afspærring og sandsække.

– Både Beredskabsstyrelsen og brandvæsnet var meget behjælpelige. Så vi har heldigvis ikke vand i butikken, men der står stadig vand på halvdelen af parkeringspladsen, siger Marianne Kjøller.

Åben igen

Dagen derpå kan vinden stadig få en toupé til at lette, men det værste synes at være overstået.

– Butikken åbnede klokken syv som altid, og varerne er kommet. Der står stadig meget vand på parkeringspladsen i stykket tæt på butikken, så det område er stadig afspærret. Nu venter vi og ser, om vandet ikke er forsvundet over middag, så myndighederne kan fjerne afspærringen, siger Marianne Kjøller.