Under instruktion af professor Tim Frederiksen vil unge musikere spille til åbne prøver ved næste års udgave af Bornholms Musikfestival. Arkivfoto: Berit Hvassum

Musikfestival får tilskud til koncerter

KULTUR

Bornholms Musikfestival præsenterer næste år 10 kammermusikkoncerter med danske og udenlandske musikere, kor og mindre ensembler. Det samlede budget er på 400.000 kroner, og af dem kommer 20.000 kroner fra regionskommunens musik- og teaterråd.

Festivalens ensembler og solister er både kendte, erfarne musikere og unge musikere. Sidstnævnte vil under instruktion af professor Tim Frederiksen spille til åbne prøver og koncerter. Koncerterne finder primært sted i de bornholmske kirker. En undersøgelse fra 2019 viste, at 78 procent af festivalens gæster var turister.

Steffen Hyldig deltog ikke i behandlingen af punktet på grund af inhabilitet.