Blæsevejret ramte også her i Saltuna. Foto: Jens-Erik Larsen

Der har været drøn på: Væltede træer og tagskader i den hårde kuling

VEJR

Efter en travl eftermiddag onsdag, hvor den forhøjede vandstand og de høje bølger gav Bornholms Politi en del at lave i særligt Gudhjem og Allinge, blev natten mere rolig.

– Hen over natten har der ikke været nogen problemer overhovedet, siger Jan Clausen, vagthavende ved Bornholms Politi.

 

Vi havde en del udkald i går,
og jeg har også fået
nogle skader ind til morgen

 

I løbet af aften- og morgentimerne har politiet fået besked om nogle få væltede træer, og de er blevet indberettet til kommunens Vej og Park-afdeling. Henvendelserne om væltede træer modtog politiet i aftes og i et enkelt tilfælde torsdag morgen, oplyser vagthavende.

På politiets liste er der blandt andet meldinger om væltede træer i Nexø, Knudsker og Rønne-området.

Ole Ib Boskov fra Boskovs Skadeservice oplyser klokken 9.30, at onsdagens uvejr har resulteret i tre opgaver: Et træ i Snogebæk væltede ned i naboens tag, en tagplade i Nexø rev sig løs, men blev skruet fast, inden den fløj af, og et tag på en havestue i Svaneke blæste delvist af.

Østergades Snedker- og Tømrerforretning, som er en del af skadeservicekæden SSG, melder om tilsvarende type opgaver.

– Der har været drøn på. Vi havde en del udkald i går, og jeg har også fået nogle skader ind til morgen. Der har været tegl og eternitplader, som er røget ned, siger Steffen Sørensen, som kan oplyse, at skaderne udelukkende kan henføres til blæsten.

De mest akutte opgaver for SSG onsdag var et helt træ, der væltede ned over et hus i Klemensker, samt en havestue i Svaneke, hvor taget blæste af, og som hurtigt skulle dækkes til.

– Det strækker sig helt fra Klemensker til Svaneke, og vi har også haft skader i Rønne, siger Steffen Sørensen.

Vindstød af stormstyrke

DMI’s målinger fra Hammerodde Fyr viser, at middelvinden befandt sig mellem 18 og 21 meter i sekundet fra klokken 11 onsdag formiddag og frem til klokken 1 onsdag nat, hvor vinden begyndte at løje af.

De kraftigste vindstød ved Hammerodde Fyr blev målt til 26,7 meter i sekundet. Det vil sige, at blæsevejret retteligt bør betegnes som en hård kuling med vindstød af stormstyrke.