Galleri Rasch skal finde et nyt sted at være, men spørgsmålet er, om der overhovedet findes udstillingsegnede lokaler midt i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Galleri skal finde nye lokaler – men findes de overhovedet?

KULTUR

På den ene side er alle interesserede velkommen, på den anden side må der maksimalt komme 50 personer, når Galleri Rasch i Rønne tirsdag holder møde om udstillingsstedets fremtid. Foreningen bag galleriet skal prøve at finde et nyt sted, og det store spørgsmål før mødet er, om et sådant sted overhovedet findes.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Foreningen mener, at Rønne har brug for et sted, hvor kunstnere fra Bornholm, det øvrige Danmark og nabolandene kan vise, hvad der foregår på den aktuelle kunst- og kunsthåndværkerscene. Derfor presser spørgsmålet, om der overhovedet findes udstillingsegnede lokaler centralt i Rønne sig på.

For tiden holder Galleri Rasch til i Bornholms Tidendes tidligere trykkerihal i Nørregade, men lejemålet er opsagt pr. 31. august næste år. Årsagen er ifølge direktør Kim Eland, at mediehuset skal benytte lokalet til andre formål.

Svar på spørgsmål

En fremtidig placering er ikke det eneste, der er på dagsordenen. På mødet vil foreningen også gerne drøfte muligheden for at organisere sig på en ny måde.

Spørgsmålene er, om der findes nye kræfter, der vil supplere den siddende bestyrelse eller overtage opgaven med at drive foreningen videre, om der findes en politisk interesse i at sikre et udstillingssted i Rønne, samt om der findes erhvervsmæssig interesse i at støtte videreførelsen af foreningen og oprettelsen af et nyt udstillingssted.

For at finde svar på disse håber foreningen, at der i forbindelse med mødet kan blive nedsat en arbejdsgruppe, der kan finde svarene på disse spørgsmål og øvrige spørgsmål, der måtte dukke op på mødet og hen ad vejen.

Derfor håber den, at så mange som muligt vil møde op i galleriet og være med til at diskutere, hvad der kan gøres – dog maksimalt 50 på grund af covid-19-restriktioner.

Da foreningen bag galleriet helst vil undgå at afvise deltagere i døren, vil det være en god idé at sende en mail til formand Per Jensen, hvis man har tænkt sig at deltage. Det skal dog ikke forhindre nogen i at møde op spontant, men så er der ingen garanti for, at man kan komme ind.