Mads Ingemann Stenbæk. Foto: Jens-Erik Larsen

Mads afsluttede sin uddannelse med en pris: ‘Det er også min store passion og hobby’

DAGENS NAVN: Mads Ingemann Stenbæk er 21 år gammel og bor på en ejendom mellem Hasle og Klemensker på Rosendalevej med sin kæreste Nanna og deres to hunde og to heste. Han arbejder i Bilhuset Elmer og er en af de 25 udvalgte lærlinge på landsplan, der har fået Metalindustriens lærlingepris.

Du har netop modtaget Metalindustriens lærlingepris. Hvad betyder det for dig?:

– Det gør mig glad og stolt. Det må betyde, at jeg har gjort noget rigtigt i forhold til både min uddannelse og på min arbejdsplads. Det er fedt at afslutte sin uddannelse med en god karakter og pæne ord fra både lærere og skuemester og så endda få en pris med på vejen. Derudover er jeg glad for, at jeg har gjort mig bemærket teoretisk og praktisk, så både min skole, arbejdsplads og skuemester indstillede mig til Metalindustriens Lærlingepris.

Hvorfor valgte du at læse til personvognsmekaniker?

– Jeg har altid haft en stor interesse i faget. Siden jeg var barn, har jeg ikke villet lave andet end at lave biler, så det var ikke noget svært valg. Jeg har altid haft interesse og haft stor glæde i at sætte alle mulige forskellige motoriske køretøjer i stand, så derfor er personvognsmekanikerfaget ikke kun et job for mig, men også min store passion og hobby.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

– Det er svært at sætte ord på én typisk arbejdsdag, da jobbet er meget uforudsigeligt, og man støder på mange forskellige opgaver i løbet af en dag. Den ene dag kan stå på at lave service og dæk, og en anden dag kan stå på større reparationer såsom udskiftning af større dele eller større fejlfinding i elsystemer.

Hvad er det bedste ved at være mekaniker?

– Det er, at man lærer rigtig mange forskellige ting om det er el, mekanisk, karosserimæssigt eller hvad det nu kan være. Så er det et rigtig spændende fag, hvor man altid har mulighed for at dygtiggøre sig inden for mange forskellige områder. Faget er under konstant udvikling, og man er derfor nødt til at følge med den nyeste teknologi for at kunne lave på bilerne. Det er det fede ved at være mekaniker, det er aldrig det samme.

Du dyrker også motocross. Hvad giver den sportsgren dig?

– Jeg har dyrket motocross, siden jeg var otte år gammel, og allerede der fik jeg interessen for motorer og køretøjer. Sportsgrenen har i mange år givet mig mulighed for at skrue på diverse maskiner og været med til at udforske, hvordan man selv kan skrue sig ud af mange forskellige problematikker. Derudover giver sporten mig mulighed for at ræse og køre stærkt samtidig med, at jeg hygger mig og har det sjovt med det.