Bådeejerne i Vige Havn var forberedte på onsdagens voldsomme blæsevejr. Foto: Jens-Erik Larsen

Dramatisk dag på Vige Havn: Hele arealet stod under vand

VEJRET

– Vi er sluppet billigt, siger Leif Nielsen, formand for Vige Havn i Svaneke, efter et voldsomt døgn med hård kuling og høje bølger, der skyllede ind over det nordlige og østlige Bornholm.

Det så dramatisk ud, da Bornholms Tidendes fotograf onsdag eftermiddag var ved den ellers så idylliske havn. Hele havnearealet var under vand.

Vi fangede Leif Nielsen, da han torsdag formiddag var nede for at besigtige havnen:

– På molen mod vest er der røget et par sten ned fra forkastningen. De skal bare løftes på plads igen. Så der er ikke sket noget dramatisk på Vige Havn, men det var godt nok slemt i går. Der er stadig store bølger, men vandet har trukket sig så meget tilbage, at man kan komme ned på havnen.

De voldsomme naturkræfter bliver her betragtet fra den øverste del af trappen ned til Vige Havn, som stod under vand under onsdagens voldsomme vejr. Foto: Jens-Erik Larsen

Man var forberedt

Da det voldsomme vejr blev varslet, førte det til stor aktivitet på Vige Havn, fortæller Leif Nielsen.

– Vi er alligevel på den tid, hvor bådene skal op. Men nu gik det pludselig stærkt for dem, der endnu ikke havde nået det. Tirsdag kom den ene lastbil efter den anden og 10-12 trailere ned på havnen for at hente både. Vi flyttede seks-syv andre både op på land, på steder, hvor de kan ligge, selv om det bliver meget blæsevejr.

– Vandstanden har været høj, i hvert fald over vores parkeringsplads’ stengærde, og så har bølgerne skyllet to-tre meter op ad bakken, hvilket man kan se på tangen, der nu ligger der, siger Leif Nielsen, der fortæller, at netop nordøstenvind er den værste vindretning for Vige Havn.