Fra Bornholm til Damaskus – den omvendte rejse af Mohamads

Fra Bornholm til Damaskus – den omvendte rejse af Mohamads
Gaza-hold 9, 1960-61. Foto: Knud Verner Westh
| ABONNENT | 15. OKT 2020 • 10:27
Af:
knud verner westh
 store søstræde 9
 rønne
| ABONNENT
15. OKT 2020 • 10:27
LÆSERBREV

Da jeg læste artiklen i lørdags i Bornholms Tidende om Mohamad, der flygtede fra Damaskus i Syrien til Bornholm kom jeg til at tænke på min ungdom. Det var den modsatte vej.

Jeg blev indkaldt som soldat på Almegårds Kaserne, da jeg var 19 år. Her var jeg i seks måneder, og så blev jeg sendt til sergentskole på Kronborg.

Det var ikke noget jeg ønskede mig – jeg ville hellere være pilot, men det kunne jeg ikke blive, sagde de, på grund af nogle helbredsmæssige problemer.

Nå, da jeg så kom tilbage til Bornholm som sergent, fandt jeg ud af, at man søgte folk til Mellemøsten – nærmere betegnet til Gaza – for at bevogte grænsen mellem Gaza og Israel. De muslimske terrorister ville gerne ind over grænsen til Israel for at myrde så mange jøder som muligt.

Jeg tænkte, at det var da en god idé, så jeg meldte mig og blev som 20-årig sendt ned til Gaza.

Men i modsætning til Mohamad – som havde masser af dollars – havde jeg ingen penge. Jeg måtte klare mig med kost og logi og en smule lommepenge.

Nå, men jeg fik også lejlighed til at besøge den by, som Mohamad kommer fra – Damaskus – og også Beirut og mange andre byer i Mellemøsten.

Det var en interessant artikel om Mohamad, og det glædede mig, at han ikke er en, der vil nasse på vores system, men arbejde og tjene penge.

Velkommen Mohamad.