Børnefestival er aflyst: 'Det er trist. Men den er ikke død'

Børnefestival er aflyst: 'Det er trist. Men den er ikke død'
Grønbechs Gårds familieworkshops i efterårsferien gennemføres på små hold på grund af coronasituationen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 15. OKT 2020 • 14:01
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
15. OKT 2020 • 14:01
FRITID

– Det er trist. Men den er ikke død.

Det siger Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting, om den aflyste børnefestival, der skulle have fundet sted i efterårsferien. Sådan har det været i de foregående 10 års efterårsferier, hvor mange forskellige aktiviteter i og omkring Hasle har været et tilløbsstykke for børnefamilier.

Den koordinerende arrangør, Hasle Turist- og Erhvervsforening, har i år meddelt, at der ikke var ressourcer til at arrangere en festival. Aflysningen skyldes altså ikke coronarestriktioner, men derimod, at det er svært for foreningen af afse de frivillige kræfter, der skal til. Foreningens formand, Kim Sørensen, mener også, at det bliver svært at genoplive festivalen.

Bytinget vil gerne støtte

Kaj Erik Mortensen er dog ikke så pessimistisk:

– Vi har heldigvis flere i Hasle, der har åbent og arrangerer forskellige aktiviteter. Der foregår meget for børnefamilier på Grønbechs Gård, og guide Torsten Sletskov har tre ture i løbet af ugen, siger han.

– Jeg håber, at nye kræfter vil genoptage børnefestivalen. Vi ser i Hasle, at der opstår grupper, som gerne vil lave forskelligt frivilligt arbejde, og vi vil fra bytinget meget gerne støtte økonomisk, hvis nogen skulle have lyst til igen at starte en festival. Det er vi meget interesserede i, især fordi vi har en skole, som får flere elever i disse år, siger Kaj Erik Mortensen.

Hasle Byting har tidligere efterlyst initiativer, som kan få del i Hasles del af lokalsamfundspuljen, og formanden mener, at det ville være en oplagt idé med børneaktiviteter.


 
 

Grønbechs Gård mangler festival

Centerleder på Grønbechs Gård, Mai Ørsted, ærgrer sig over den manglende festival. Selv om der kommer børnefamilier til ugens aktiviteter på kunsthåndværkercentret i Hasle, ville interessen nok have været endnu større, hvis der havde været flere aktiviteter i byen, mener hun:

– Det, Hasle har brug for, er, at der er flere ting. Man kører som børnefamilie ikke kun til Hasle for at besøge Grønbechs Gård, med mindre man er meget kunsthåndværkerinteresseret. Man ville køre til Hasle, hvis der var flere ting, der appellerede til flere mennesker i gruppen – både forældre og børn, siger Mai Ørsted.

– Der bliver lavet rigtig meget frivilligt arbejde i Hasle i forvejen, men det er da ærgerligt, at festivalen er stoppet, mener centerlederen.

Kunne Grønbechs Gård eventuelt involvere sig i afviklingen af en festival?

– Vi kan kun lave aktiviteter med hovedvægt på kunsthåndværk. Vi kan ikke stikke af og gøre alt muligt andet som at åbne et af gallerierne og lave legeland. Lige nu oplever vi også, at tre fjerdedele af vores frivillige ikke er aktive på grund af covid-19 og andet. Så vi er også presset på ressourcer. Ellers skulle man ud at finde finansiering og ansætte en person for en periode til at lave festival.

– Vi kan ikke påtage os den opgave, for lige nu dækker de lønnede timer ikke en gang de timer, vi har åbent. Så vi mærker det rigtig meget, når vi mangler frivillige, slutter Mai Ørsted.