Udstilling med Lone Schiøtz Nielsen og Ann-Charlotte Ohlsson

Udstilling med Lone Schiøtz Nielsen og Ann-Charlotte Ohlsson
Lone Schiøtz Nielsen udstiller sammen med Ann-Charlotte Ohlsson i Galleri Rasch. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. OKT 2020 • 08:44
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
14. OKT 2020 • 08:44
FERNISERING

Galleri Rasch i Nørregade i Rønne åbner lørdag den 17. oktober en ny udstilling med Lone Schiøtz Nielsen og Ann-Charlotte Ohlsson.

De to udstillere kommer ikke oprindelig fra Bornholm, men har boet her i mange år. Lone Schiøtz Nielsen kan næsten kaldes indfødt bornholmer efter at have boet her i mere end 50 år, mener galleriets formand, Per Jensen.

Keramikeren Ann-Charlotte Ohlsson kommer oprindelig fra Sverige, men blev uddannet på den daværende glas- og keramikskole i Nexø og har boet fast på Bornholm siden 2004.

– Selv om Lone Schiøtz Nielsen har en baggrund som keramiker, er det akvarellen og grafikken, der er hendes arbejdsmetode og har været det igennem flere år. Hun bruger akvarellens umiddelbarhed og grafikkens streg- og fladeeffekter til at gengive sine indgående naturstudier af alt lige fra en gren til en fugl i flugt på en måde, så genkendeligheden er bevaret, mens følelser, fornemmelser og sansning spiller med i billederne, siger Per Jensen.

– Ann-Charlotte Ohlssons keramik har ligeledes genkendelige elementer – ofte fra naturen – som sit udgangspunkt, men bevæger sig rundt i et abstrakt formsprog, der pirrer nysgerrigheden og fantasien. En umiddelbar, abstrakt form viser sig ved nærmere eftersyn måske at være en blomst, der er ved at folde sig ud, eller måske en kogle eller frugt, siger Per Jensen om keramikeren, som abejder i stentøjsler.

Udstillingen kan ses til og med den 7. november.