Er det mon den blege herre i busken eller fotografens pludselige blitzlys, der fremkalder et chok her? Foto: Jens-Erik Larsen

Skræmmende vådt og uhyggeligt få til halloweenløb

BYLIV

Vejret kan ikke blive ret meget mere uhyggeligt, end det er onsdag aften. Kold regn og rusk i kulingklassen burde være det ideelle vejr til et halloweenløb, men åbenbart er de bornholmske børnefamilier ikke enige i den påstand.

Cirka 160 løbere stiller til start, efter at kun 130 har meldt sig til på forhånd. Sidste år, hvor det ligeledes silede ned, rundede deltagertallet 600.

– Det er blæsten plus coronaen, konstaterer løbsarrangør Claus Clausen fra Viking Atletik inden startskuddet klokken 18.30.

Han virker til at være ambivalent omkring antallet af løbere. På den ene side har arrangørerne gjort en flot indsats med at pynte ruten og placere udklædte skræmmere i krogene samt løbsofficials, der afspærrer veje og hjælper løberne med at finde vej i mørket. Så det er lidt synd, at så få har trodset uvejret.

Monstrene på ruten var gode til at vække et gys i børnene. Ved fyret på Havnebakken mødte de denne grimme karl. Foto: Jens-Erik Larsen

Men på den anden side har Viking Atletik bevidst valgt at neddrosle markedsføringen af årets gadeløb, og det er blevet besluttet, at Halloweenløbet ikke skal foregå, samtidig med butikkerne holder aftenåbent som sidste år. Coronarestriktionerne skal jo overholdes. Ved motionsløb indebærer det, at der maksimalt må være 500 deltagere. Samtidig er der et krav om, at der ikke må være samlet flere end 50 personer samme sted på samme tid, for eksempel i et start-/målområde.

Om sidstnævnte krav overholdes til punkt og prikke, da løbet sættes i gang, må komme an på fortolkningen af reglerne. På grund af vejret har de fleste tøvet med at dukke op til start, og det er en formildende omstændighed. Flere familier venter helt med at begynde løbet, indtil hovedfeltet af løbere, der hurtigt bliver spredt på glatte brostensgader, er ude af syne.

Uhyrer i Amtmandshaven

En nyhed i år er, at de mange fint udklædte løbere kommer ind i Amtmandsgårdens have. Her er der hængt et dusin maskeklædte dukker op, og med hjælp fra Tidendes fotografs blitzlys bliver flere af de mindste løbere godt skræmte.

I Amtmandsgårdens have huserede de maskeklædte dukker. Foto: Jens-Erik Larsen

De levende monstre og bevæbnede zombier er spredt rundt på ruten. Størst bliver uhyggen ved det hvide fyrtårn på Havnebakken, hvor dyster musik fra en højttaler sætter stemningen, inden et skaldet monster kaster sig op over hegnet.

På vejen retur til Store Torv passerer løberne forbi Rønne Theater og baptistkirken, inden de får en kort stund i tørvejr på genvejen igennem Bornholmercentret.

– Jeg gider ikke mere. Jeg vil hjem, siger en pige, der løber med sin mor og søster, da målstregen krydses.

Den går ikke. Turen går videre, ud på endnu en omgang.

Næste år ved efterårsferietid er hverdagen forhåbentlig en anden, så Halloweenløbet, en god Rønne-tradition, kan afvikles, som det sig hør og bør; med regn og rusk – og uden forsamlingsforbud.