DAT bornholmerfly holder stille i Kastrup Lufthavn, fordi de ikke kan lande på Bornholm på grund af blædevejr. Arkivfoto: Berit Hvassum

Sidevind driller – DAT kan måske ikke flyve mere i dag

TRANSPORT

Forsinket, forsinket, forsinket.

Sådan lyder meldingen på Bornholms Lufthavns hjemmeside om resten af dagens fly mellem Bornholm og København. Det er blæsevejret, der driller, fortæller direktør Jesper Rungholm fra DAT.

– Der er for meget sidevind på banen lige nu, og det gør, at vi indtil videre kæmper for at få flyene sendt af sted. Flyene kan ikke komme til at lande, og derfor kan vi selvfølgelig heller ikke komme fra øen igen. Det er der, problemet er, siger han.

Vinden er ikke det eneste problem. På grund af forsinkelser risikerer flyselskabet på et tidspunkt at løbe tør for tjenestetid på besætningerne.

– Lige nu sidder vi og afventer, om vi overhovedet kan komme af sted i aften, eller om det bliver i morgen tidlig. Men det er ikke afgjort endnu, siger Jesper Rungholm.

I så fald er DAT forpligtet til at hjælpe passagererne med mad og overnatning, fortæller han:

– Det er så dejligt, at færgen bare kan sige til folk, at de kan komme igen i morgen tidlig. Vi skal sørge for hotel og bespisning til dem.