Flere havde mobiltelefonerne fremme, da de høje bølger skyllede ind over Nexø Havn. Foto: Jacob Jepsen

Havne lå ikke mennesketomme hen trods blæst – flere trodsede stormvejret

STORMVEJR

Aflysning af færgeafgange, op til fire meter høje bølger og oversvømmelser.

Sådan kan onsdagens vejr beskrives. Der har hele dagen været stormvejr over Bornholm og Østersøen. Det har blandt andet givet en masse vind i håret, våde sko, grene på vejene og et telt i havnebassinet i Nexø.

Vejrudsigten advarede tirsdag om blæsevejr med vindstød op til stærk storm og flere meter høje bølger. Det fik Bornholmslinjen til at aflyse mange af onsdagens færgeafgange. Udover nogle enkelte afgange om morgenen var det umuligt at komme til og fra Bornholm.

Flere af dagens planlagte efterårsferieaktiviteter var ligeledes aflyst grundet blæsevejret, blandt andet et græskarudskæringsarrangement, der skulle foregå ved Nexø Havn. Oplev Nexø annoncerede i sidste uge på sin hjemmeside, at de til efterårsferien havde indkøbt 1.500 bornholmsk groede græskar til udskæring. I forbindelse med arrangementet var der slået telt op på havnen i Nexø – og det endte i havnebassinet på grund af stormvejret. Det oplyste Oplev Nexø på sin facebookside og informerede yderligere, at arrangementet var aflyst og græskarudskæringen måtte foregå hjemme i folks egne stuer i læ for den stærke vind. Græskararrangementet fortsætter dog indtil fredag, hvis vejret altså tillader det.

En attraktion i sig selv

Nexø Havn var dog langt fra mennesketom, da Bornholms Tidende kørte forbi tirsdag eftermiddag. Flere havde trodset det stormfulde vejr og var steget ud af deres biler for at se de høje bølger helt tæt på. Det samme var tilfældet i Gudhjem, hvor familien Bøtker betragtede det urolige hav og fik taget nogle billeder af bølgerne.

– Det er fedt at komme ud og se. Det her vejr har vi i hvert fald ikke på Sjælland, sagde Ole Bøtker.

Ole, Silke og Kristian Bøtker er på sommerhustur på Bornholm. – Stormvejret er næsten en attraktion i sig selv, siger Ole Bøtker, da avisen fanger familien ved Nørresand Havn i Gudhjem Foto: Jacob Jepsen

Han er sammen med familien taget i sommerhus på Dueodde. Sommerhusturen skulle først være startet torsdag, men grundet vejret tog familien til Bornholm fra Sjælland tirsdag.

– Vi har intet imod det her, vi elsker at se naturen, og stormvejret er næsten en hel attraktion i sig selv.

– Og vi får i hvert fald nogle gode billeder, fortalte Ole Bøtker.

Frem til tidligt torsdag morgen vil der være risiko for vindstød af stormstyrke på Bornholm. Det oplyser TV2/Vejr på deres hjemmeside.