Et bredt flertal i Folketinget afsatte med sommerpakken 20 millioner kroner til gratis overfart for biler med handicapparkeringskort og rabatter til alle på hurtigfærgen til Bornholm i august og september. Foto: Berit Hvassum

Færgekunder får 19,5 millioner kroner udbetalt

TRANSPORT

Regeringens sommerpakke giver nu et lille tilskud til efterårsferien til de danskere, der har taget færgen mellem Rønne og Ystad i august og september. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet.

Et bredt flertal i Folketinget afsatte med sommerpakken 20 millioner kroner til gratis overfart for biler med handicapparkeringskort og rabatter til alle på hurtigfærgen til Bornholm i august og september. I alt har 15 gående passagerer med handicap og 2.390 biler med handicapparkeringskort taget imod tilbuddet, og resten af pengene bliver ligeligt fordelt på de 178.685 andre rejsende, der har taget turen. Det betyder, at de nu får overført 19.501.129,63 kroner til deres betalingskort.

– Med sommerpakken satte vi i den grad gang i ø-turismen i juli, og vi afsatte også midler til at forlænge sæsonen. For mig er det især en glæde, at 2.405 mennesker med handicap har fået glæde af en gratis tur til Bornholm. Jeg håber også, at rabatten til de mange andre rejsende kan give en ekstra oplevelse i efterårsferien, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Den beregnede rabat vil senest den 15. oktober blive ført tilbage til det betalingskort, passagererne har brugt. Der kan dog gå lidt tid, før pengene kan ses på kontoen alt efter hvilken type betalingskort, der er brugt. Kunder med faktura vil modtage en kreditnota senest den 30. oktober 2020.

 

 

Fakta

Antal passagerer i de forskellige kategorier:

Gående passagerer: 56.164

– Heraf med handicap: 15

Personbiler: 119.288

– Heraf med handicap: 2.390

Autocampere: 1.109

MC’er: 2.070

Cykler: 1.623Busser: 836