Billedet her, som er taget onsdag morgen, viser, hvordan havet viser tænder ved Gudhjem. Foto: Jens-Erik Larsen

Bornholmslinjen forventer normal sejlads torsdag – dog med ekstratur af Max

– Lige nu ser det ud til, at vinden vil begynde at aftage hen over natten til torsdag. Prognoserne siger 14-15 sekundmeter torsdag morgen, og det kan vi godt sejle i, siger kommunikationschef i Bornholmslinjen Jesper Maack.

– Så vi satser på, at vi kan sejle vores normale program torsdag – og dertil har vi så igen en ekstradobbelttur, vi har sat ind med hurtigfærgen Max, som skal afgå fra Rønne klokken 12.30 og retur igen fra Ystad 15.30 for at være sikre på, at vi får alle fragtet over. Ingen tvivl om, at det også i morgen tidlig kommer til at blæse, men så aftager det forholdsvis hurtigt, så vi tror på, at vi kan sejle som planlagt.

De to ekstra dobbeltture mellem Rønne og Ystad tirsdag eftermiddag og aften med hurtigfærgen Max betød, at der var blevet ryddet godt op i rejsende, inden blæsten tog til ud på aftenen, oplyser kommunikationschef Jesper Maack.

– Folk havde flyttet sig rundt, og nogle tog tidligere af sted frem for at vente til torsdag, siger han.

Express 1 afgik som planlagt klokken 6.30 onsdag morgen mod Ystad til sin enlige dobbelttur i dag, mens Hammershus fra Køge ankom til Rønne kort inden, hvilket var lidt forsinket i forhold til sejlplanen, som siger klokken 6.

– Der var 20-24 sekundmeter vind og tre meter høje bølger på turen fra Køge, så det var lidt hårdt vejr, siger Jesper Maack.

Hammershus skulle videre til Ystad klokken 8, men blev også der en smule forsinket, og igen retur til Rønne klokken 11.30, hvilket også kan blive lidt forsinket, og hvor – oplyser Jesper Maack – der er afsat den tid til sejladsen, som den nu engang kommer til at tage.

– Men det er så også den sidste tur i dag, siger han.

Havet ved Gudhjem onsdag. Foto: Jens-Erik Larsen