Avisen er gratis i dag. Du skal med om bord og styrke fællesskabet, så vi når endnu længere ud. Foto: Jens-Erik Larsen

Leder: Intet godt kommer gratis

LEDER

I dag tirsdag har vi foræret papirudgaven af avisen væk fra otte dagligvarebutikker rundt omkring på Bornholm. Og i samme ånd er også den digitale udgave af lederen gratis.

Forklaringen er enkel: Bornholms Tidende skal udvide sin kreds af betalende læsere, hvis vi på Bornholm skal fastholde en sund og stærk avis. Vi uddeler avisen, fordi vi gerne vil invitere dig og mange andre bornholmere ind i fællesskabet omkring avisen. Et fællesskab, der består af en treenighed: Borgerne, det lokale handelsliv og avisen.

Det er langt fra en given ting, at Bornholm har sit eget uafhængige dagblad, der udkommer seks dage om ugen på papir og hver dag på tidende.dk. Vi har ganske vist været her siden 1866, vi er en del af øens sjæl, liv og puls – men avisen, handelslivet og borgerne skal stå sammen for at fastholde avisens positionen, der sikrer, at livet på Bornholm skildres i medgang og modgang, at politikerne udfordres, gode eksempler fremhæves og vigtige sager fastholdes.

 

Desto flere, der bakker op
og abonnerer, desto bedre
kan vi gøre vores arbejde

 

Vi har på bornholmernes vegne for eksempel fastholdt, er vi skal have en forklaring på, hvor tæt på en katastrofe Molslinjen var, da Express 1 og 2 i juli måtte ud i voldsomme undvigemanøvrer for at undgå kollision. Sikkerheden skal være i top, og vi ønsker åbenhed om risikoen.

Vi har også fastholdt dækningen af, hvorfor de såkaldte rødhætter eller granitsteler – røde og hvide granitsten – er blevet fjernet af kommunen på strækningen Bobbabrøddan på Røbrovej mellem Gudhjem og Rø. Forklaringen har lydt, at det skyldes trafiksikkerheden. Vi har vist, at der ikke er registreret uheld på strækningen med de røde og hvide sten. Så hvorfor skulle dette stykke kulturarv egentligt rives op?

Og endelig har vi holdt fast i den besynderlige sag, hvor to pensionister, der i bil kørte ind i stenbruddet i Vang, endte med at få bøder på samlet 18.000 kroner, blandt andet fordi de angiveligt forstyrrede ynglende vandrefalke. Der var bare ingen ynglende vandrefalke i bruddet, påviste vi – og bøden blev derpå markant reduceret. Svinger politiet bødeblokken lidt for ivrigt?

Den slags journalistik er en grundsten i avisens arbejde. Det kræver mange timer at udrede sager, hvor myndigheder skal udtale sig, dokumenter læses og indviklede forløb præsenteres.

Blandt andet derfor skal vi have udvidet fællesskabet omkring avisen. Desto flere, der bakker op og abonnerer, desto bedre kan vi gøre vores arbejde. Og desto længere når vores journalistik ud i alle hjørner af Bornholm.

For det hele er jo ikke kritiske sager. Det er også festlige arrangementer og et foreningsliv, der nærer lokalsamfundene. Det er sport og koncerter. Det er kultur, og det er skoler, familier, erhverv, Østersøen. For at bevare og styrke fællesskabet på Bornholm, skal vi rundt om så meget som muligt. Det kommer vi kun, hvis bornholmerne via abonnement på avisen insisterer på at bidrage til, at vi skal fastholde vores helt egen avis.

Derfor er avisen gratis i dag. Du skal med om bord og styrke fællesskabet, så vi når endnu længere ud.

Intet godt kommer gratis!