Der sælges mange huse på Bornholm – og til gode priser. Foto: Berit Hvassum

Rekordsalg på Bornholm: Boligkøberne står i kø

Boligmarkedet har trodset alle forventninger til 2020. Interessen for at handle bolig har været enorm og fået boligsalget til at stige markant i løbet af de seneste måneder. Det viser en opgørelse over handelsaktiviteten på Bornholm fra Boligsiden.

EJENDOMSMARKED

Boligmarkedet har trodset alle forventninger til 2020. Interessen for at handle bolig har været enorm og fået boligsalget til at stige markant i løbet af de seneste måneder. Det viser en opgørelse over handelsaktiviteten på Bornholm fra Boligsiden.

I juni, juli og august måned er der blevet solgt 337 boliger på Bornholm. Det er en stigning på 44 procent i forhold til samme periode sidste år, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danbolig Bornholm.

Ifølge chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, hænger stigningen sammen med coronanedlukningen:

– Der har været travlt på boligmarkedet på det seneste, hvor boligsalget på landsplan næsten er eksploderet siden maj måned. Det skyldes både den generelt store interesse for at handle bolig, som coronakrisen har skabt efter genåbningen af landet, og at mange danskere har holdt ferie hjemme, siger boligøkonomen i pressemeddelelsen.

Stigningen i handelsaktiviteten er drevet af en fremgang for flere boligtyper på Bornholm. Salget af villaer og rækkehuse er 49 procent højere i juni, juli og august sammenlignet med samme periode sidste år, mens sommerhussalget er steget med 34 procent.

Et godt tidspunkt

– Det har vrimlet med boligkøbere hen over sommeren, hvor interessen for at handle boliger har været utrolig høj, og hvor boligerne er i usædvanlig høj kurs. Derfor er det et godt tidspunkt at sætte sin bolig til salg, siger Martin W. Kok-Hansen fra Danbolig Bornholm.

Den høje handelsaktivitet er et fænomen, som ses over hele landet. I 95 ud af landets 98 kommuner er der blevet solgt flere boliger i de tre sommermåneder sammenlignet med samme periode året forinden.

 

 

Store prisstigninger på bornholmske huse

Salgspriserne på huse på Bornholm er i september 2020 steget med 11,5 procent sammenlignet med september 2019.

Det oplyser Boligsiden, som har Bornholm på en niendeplads over de kommuner, hvor huspriserne procentmæssigt er steget mest. Helt i top ligger en anden ø, Ærø, hvor salgspriserne er steget med 22,3 procent.

Boligsiden skriver, at det er fjerde måned i træk, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse sætter rekord. 15 kommuner har oplevet prisstigninger på 10 procent eller mere det seneste år.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et bornholmsk hus i september 2020 var 8.472 kroner ,od 7.596 kroner i samme måned i 2019.

De bornholmske huspriser er dog stadig et godt stykke under gennemsnitsprisen i Danmark, som i september 2020 var 15.117 kroner per kvadratmeter.