Rævehøjen i Rønne, hvor der i øjeblikket er ved at blive bygget et nyt hus (yderst til højre), er et af de steder, hvor kommunen har byggegrunde til salg. Foto: Jens-Erik Larsen

Kommunen vil gerne sælge ud af grundene

EJENDOMSMARKED

Går du, din familie eller venner med en drøm om at bygge eget hus, så har kommunen i øjeblikket en række udstykkede grunde til salg. Muligheden gælder selvfølgelig også for tilflyttere, der måske kan have svært ved at finde drømmehuset i øjeblikket.

Sådan skriver Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse, hvor man gerne vil gøre opmærksom på, at kommunen faktisk har mange udstykkede grunde til salg. Når man netop nu vælger at slå på tromme for den mulighed, skyldes det, at der er fart på salget af både fritidshuse og almindelige boliger på Bornholm.

Man kan altså også vælge at købe en grund og bygge selv – som det for eksempel sker ved Rævehøjen i Rønne i øjeblikket.

Kommunen oplyser, at man har over 30 grunde til salg. Et kig på kommunens hjemmeside viser, at der er grunde flere steder på Bornholm – i Hasle, Klemensker, Gudhjem, Nexø, Nylars, Muleby, Pedersker, Rønne, Snogebæk, Tejn, Østerlars, Østermarie og Aakirkeby.

– Tidligere har man skullet kende til øens lokalplaner for at se præcis, hvor grundene lå, men nu er det blevet mere tilgængeligt og synligt at orientere sig om, hvor grundene ligger via hjemmesiden, oplyser kommunen.

Priserne kan man dog ikke se. Her må man kontakte kommunen, fordi forskellige forhold kan spille ind, og så ændrer markedet sig hele tiden.

Kommunen har desuden 14 erhvervsgrunde til salg.