Lars Terkildsen. Foto: Jens-Erik Larsen

‘Der findes ikke et smukkere sted at være end her’

DAGENS NAVN: Lars Terkildsen er ny formand for Hasle Badeklub. Han er flyttet fra et travlt liv nord for København for at få lidt ro og tid til "at være".

DAGENS NAVN: Lars Terkildsen er ny formand for Hasle Badeklub. Han er flyttet fra et travlt liv nord for København for at få lidt ro og tid til “at være”.

Hvorfor valgte du og din ægtefælle at flytte til Bornholm?

– Vi har været meget på Bornholm, hvor vi tidligere har haft planer om at købe et hotel. En af vores meget gode venner flyttede til Bornholm for et par år siden, og da vi i 2019 solgte vores ejendom i Nærum i 2019, tog vi på husjagt herovre. Vi fandt et hus på Bornholm for at prøve at bo her, inden vi blev for gamle til at prøve noget nyt. Nu er vi ikke ældre end, at hvis det ikke svarer til forventningerne, kan vi altid flytte tilbage.

– Jeg er rejst fra et travlt liv, hvor jeg havde to forskellige job. Jeg er sportscoach og har levet af sport i rigtig mange år. Jeg har været daglig leder af Holte Rideklub, som er en stor klub med mange medlemmer. Jeg har arbejdet 60-70 timer om ugen.

Skal du til at arbejde mindre?

– Vi er flyttet herover for at få lidt afstand, få lidt ro og få tid til “at være”. Der findes ikke et smukkere sted at være end her. Planen er at have tid og nyde naturen. Så vi prøver at “køre ned”. Man kan altid “køre op” igen.

– Jeg er uddannet berider og tidligere landstræner, men jeg skal ikke leve af at være ridetræner. Jeg underviser nogle få herovre. Det har jeg sagt ja til, fordi de er på landsholdet. Jeg skal ikke være en konkurrent til de ridelærere, der er herovre, for de gør et godt stykke arbejde.

– Jeg vil bruge tiden på at prøve noget, jeg ikke har prøvet før, og jeg bruger Pippi-princippet: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt.

Hvorfor er du startet på uddannelsen som social- og sundhedsassistent?

– Jeg er nødt til at finde ud af, hvordan det er at være sosu-assistent. Jeg kan godt tænke mig at gøre noget for andre mennesker. Jeg vil gerne være med til at ændre den almindelige borgers opfattelse af jobbet. Jeg er blevet provokeret lidt af de dårlige historier, der har været. Jeg har selv været igennem et rigtigt positivt forløb med min far, der gik bort for to år siden. Han blev dement og boede et fantastisk sted, hvor jeg oplevede et knusende dygtigt personale.

– Jeg fandt ud af, at man kunne tage uddannelsen på Bornholm, og jeg har brug for et deltidsjob, når jeg er færdig. Jeg vil gerne kunne bestemme lidt over min egen tid, og det får jeg mulighed for inden for det her erhverv. Men jeg vil godt vide, hvad det hele går ud på.

Hvorfor blev det netop Hasle, I valgte at flytte til?

– Vi har fundet et hus med udsigt over vandet, og vi har alt her i Hasle. Vi har et driftigt byting, et sted at tage hen at spise, dagligvareforretninger. Vi har klipper mod nord, og vi har strand mod syd, og vi er tæt på Rønne, og det er dejlig nemt at komme til lufthavnen og færgen. Vi var lidt spændte på sommeren, men den er rigtig rar i Hasle. Her er mange mennesker, men slet ikke så mange som i Gudhjem, Svaneke og Allinge.

Og så er du blevet formand for Hasle Badeklub?

– Vi blev introduceret til badeklubben og saunaen af vores ven i Hasle, og jeg har helt klart fået mit netværk her på øen igennem saunaen, og jeg ved, at andre har det på samme måde. Det er et fantastisk sted.

– Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle blive vinterbader.

 

 

Lars Terkildsen

55 år.

Er flyttet til Hasle sammen med sin ægtefælle (der er kok).

Uddannet berider, har været ansat i rideforbundet og har været landstræner.

Under uddannelse til sosu-assistent.