Mellem hjemmet i Hasle og forretningen i Rønne er der en smuk cykeltur gennem skoven, fortæller Nick Barnekow. Siden han og hans mand flyttede til Bornholm i sommer, har de udlevet en drøm, de har haft i mange år. Foto: Jacob Jepsen

Valget stod mellem Japan og Bornholm: ‘Vi er blevet budt så varmt velkommen’

Naturen, traditionerne og identiteten var noget af det, der var udslagsgivende, da Nick Barnekow og hans mand i sommer valgte at flytte til Bornholm og dermed opfylde en drøm, som de begge har haft i lang tid. Ingen af dem har familiær tilknytning til øen, men alligevel var de sikre på og enige om, at det var stedet for dem.

ERHVERV

Naturen, traditionerne og identiteten var noget af det, der var udslagsgivende, da Nick Barnekow og hans mand i sommer valgte at flytte til Bornholm og dermed opfylde en drøm, som de begge har haft i lang tid. Ingen af dem har familiær tilknytning til øen, men alligevel var de sikre på og enige om, at det var stedet for dem.

– Vi har rejst herover virkelig meget. Vi har været sejlerturister i mange år, hver især i vores opvækst, men også siden vi fandt sammen for syv år siden. Vi har prøvet på at styre udenom sommeren, og så har vi været her på alle andre tidspunkter, hele året rundt, simpelthen for at opleve det ægte Bornholm, og det er ligesom det, vi er blevet forelskede i, og det er det, vi ville herover for, siger Nick Barnekow, da avisen besøger ham i hans nyåbnede butik på Store Torv i Rønne.

Over al forventning

Parret har bosat sig i Hasle, og det er gået over al forventning, ikke mindst på grund af naboerne, som har taget imod tilflytterne med åbne arme.

– Vi har fantastiske naboer. De banker på, når de har lavet krydsogtværsen og spørger, om vi lige kan gå den igennem sammen. Den ene har et drivhus og lægger tomater ind over havemuren. Vi taler på kryds og tværs af fire haver. Vi er blevet budt så varmt velkommen, og det er gået over al forventning. Det er vi super taknemmelige for, siger Nick Barnekow.

Det betyder enormt meget for parret, at accepten fra lokalsamfundet er kommet så hurtigt, at de allerede føler sig som en del af det.

Den unikke del

Kærligheden til Bornholm er så stor, at både Nick Barnekow og hans mand ville ønske, at deres forældre havde boet her. Sådan var det ikke, og derfor har de valgt Bornholm til og det københavnersmarte fra, som han selv udtrykker det.

– Vi vil gerne være en del af den unikke del af Danmark, som Bornholm er. Især naturen betyder noget for os, men også det sociale, de stolte traditioner for kunsthåndværk, det at være selvforsynende og identiteten, der er herover. Det er noget, vi bevidst har valgt til, simpelthen fordi vi ikke kunne finde det andre steder i Danmark. Så valget stod lidt imellem at flytte til Japan eller flytte til Bornholm, og så var det lidt mere umiddelbart at flytte til Bornholm, fortæller Nick Barnekow.