Dødsfald: Humøret var i behold trods et grimt uheld

– Han var altid ved godt mod, selv om han kom så meget til fortræd. Han kunne godt sidde på sin elscooter og lave havearbejde, og vi "gik tur" hver dag, Ove på sin elscooter – også på hans sidste dag. Men han var dårlig og sov stille og roligt ind om aftenen.

DØDSFALD

– Han var altid ved godt mod, selv om han kom så meget til fortræd. Han kunne godt sidde på sin elscooter og lave havearbejde, og vi “gik tur” hver dag, Ove på sin elscooter – også på hans sidste dag. Men han var dårlig og sov stille og roligt ind om aftenen.

Det fortæller Tove Mattsson om sin mand, Ove Mattsson, der døde forleden, 89 år gammel.

Et grimt uheld kom til at præge den sidste halvdel af Ove Mattssons liv. Han var 44 år, da han faldt 10 en halv meter ned på et betongulv. Han slog ryggen skæv og beskadigede benene.

– Lægerne sagde, at han overlevede, fordi han var så godt sammensat og landede på benene, fortæller Tove Mattsson.

Ove Mattsson fik invalidepension, men da han efter et års tid igen begyndte at kunne lave lidt, tog han af sted og hjalp sin bror, der havde en cykelforretning i Vestermarie, så meget han magtede. Her reparerede man blandt andet plæneklippere, så han kunne dyrke sin interesse for motorer.

Ove Mattsson kom fra en landejendom i Vestermarie, hvor han var nummer seks i en søskendeflok på otte. Han var på landet i sine unge dage, hvorefter han uddannede sig til smed og var i 18 år på det nuværende NCC og i to år på det nuværende Sibelco.

Ove Mattsson boede i Vestermarie i hele sit liv, bortset fra to-tre år i Jylland. Han efterlader sig sin hustru igennem 62 år, Tove, to børn, fire børnebørn og fire oldebørn.