58-årige Johnny Haagensen, der sidst blev set i live den 18. september, blev lørdag eftermiddag, kort før klokken 13, fundet livløs i Hasle Lystskov. Foto: Jens-Erik Larsen

Sådan blev forsvundne Johnny Haagensen fundet

– Det virkede som om han havde lavet en lille lejr, og han lå  i læ under nogle væltede træer og havde trukket en presenning eller en sovepose over sig, fortæller Jesper Borgen fra Muleby. Han var den borger, der lørdag eftermiddag kort før klokken 13 fandt det efterlyste 58-årige Johnny Haagensen. Han lå livløs i en lavning i Hasle Lystskov, få hundrede meter øst for ruinerne af den gamle tyske ubådslyttestation  ved Levka.

– Og det var godt, at vi kom fra den retning, vi gjorde. Var vi kommet fra den modsatte retning, så tror jeg vi havde overset ham, fortsætter Jesper Borgen, der sammen med sin kone var taget ud for at lede efter Johnny Haagensen i området mellem Levkavej og Kultippen.

Ville søge et nyt sted

– Vi havde allerede fredag gennemsøgt hele området omkring den gamle klinkefabrik og ville lede et andet sted, end der, hvor vi forventede, at de fleste af deltagerne eftersøgningen ville lede, forklarer Jesper Borgen, og refererer til den private eftersøgning, der netop var ved at gå i gang, da han fandt Johnny Haagensens livløse krop.

Han videre fortæller, at parret kom gående gennem skoven vest for cykelstien, da de så noget i skovbunden, og da de gik tættere på, stod det klart, at det var det livløst menneske, der lå i skovbunden.

– Jeg var ikke tættere end 20 meter fra ham og så et ansigt, så vidste jeg det var ham, fortæller Jesper Borgen, som er tydeligt påvirket af sit uhyggelige fund, til Bornholms Tidende.

Lucy kom alene hjem

Hvor lang tid Johnny Haagensen har ligget i skoven er uvist, men ifølge Bornholms Politi er han er sidst set i live den 18. september.

Jette Larsen, der er genbo til Johnny Haagensens lille røde parcelhus på Mulebyvej, havde godt bemærket at han var væk og havde undret sig over, hvor han var henne. Men det var først i onsdags, den 7. oktober, da colliehunden Lucy, som altid fulgte Johnny Haagensen, kom alene hjem til huset på Mulebyvej, at politiet blev kontaktet af en anden nabo, som meldte ham savnet.

– Jeg så Lucy ved bryggersdøren til Johnnys hus om morgenen inden jeg gik på arbejde, og tænkte: Nå, nu er Johnny endelig kommet hjem. Det var først, da jeg senere på dagen kom hjem fra arbejde, og så at politiet var ved hans hus, at det gik op for mig, at Lucy var kommet alene hjem, uden Johnny, fortæller Jette Larsen.