Mathias Schjøtt. Foto: Jacob Jepsen

‘Det er sjovt at være engageret på skolen og være med til at tage beslutninger’

DAGENS NAVN: Mathias Schjøtt fylder 17 år på søndag, og han er lige nu i gang med at arbejde for at skabe mere miljøbevidsthed hos sine jævnaldrende på 10. klasseskolen, hvor han er elevrådsformand. Han har været med til at arrangere, at han og de andre 10. klasseselever skal samle skrald flere forskellige steder i Rønne i dag.

DAGENS NAVN: Mathias Schjøtt fylder 17 år på søndag, og han er lige nu i gang med at arbejde for at skabe mere miljøbevidsthed hos sine jævnaldrende på 10. klasseskolen, hvor han er elevrådsformand. Han har været med til at arrangere, at han og de andre 10. klasseselever skal samle skrald flere forskellige steder i Rønne i dag.

Hvorfor er du elevrådsformand?

– Det er jeg, fordi jeg synes, det er sjovt at være engageret på skolen og være med til at tage beslutninger.

Hvad har du været med til at beslutte som elevrådsformand?

– Jeg har blandt andet været med til at beslutte, at vi i år kombinerer motionsdagen med en slags miljødag, hvor vi tager ud og samler skrald i naturen.

Hvorfor skulle det lige være skraldindsamling?

– Vi vil gerne udvikle os i en mere grøn retning og få det grønne flag, som betyder, at vi kan kalde os Grøn Skole (Friluftsrådets program, red.). Der er syv punkter, vi skal opfylde, og et af dem er “grønne handlinger”. Der vil jeg jo mene, at vi skal have mere undervisning i klima og miljø og komme ud i naturen.

Hvordan definerer du det at være grøn?

– Jamen, at man tænker over, hvad der er godt for klimaet og for miljøet. Som jeg ser det, er klimaet det i luften, ozonlaget for eksempel, og det, vi deler globalt. Miljøet er det på jorden og det, der lige er omkring os.

Hvorfor er det vigtigt, at vi tænker mere over, hvad der er godt for klimaet og miljøet?

– Det er vigtigt, fordi vi står overfor nogle store udfordringer med klimaet, og fordi der er så stor en ligegyldighed. Alt det skrald, vi bare smider i naturen. Det viser en stor ligegyldighed, som jeg mener, vi skal gøre op med.