Arkivfoto

Rønnebo varetægtsfængslet for 120 gram kokain

I RETTEN

En 27-årig mand fra Rønne blev fredag eftermiddag, ved et grundlovsforhør i Retten i Rønne, varetægtsfængslet frem til den 5. november.

Det blev han, fordi politiet tidligt fredag morgen fandt cirka 120 gram kokain på mandens bopæl. Stof, som politiet mener han havde med henblik på videresalg.

 

Hvis man vil undgå
varetægtsfængsling,
skal man ikke være
i besiddelse af
120 gram kokain

 

Politiet sigter desuden manden for torsdag eftermiddag at have solgt cirka 20 gram kokain til en navngiven person for 16.000 kroner

Ved ransagning af mandens bopæl i forbindelse med anholdelsen, som skete fredag morgen klokken 00.44, fandt politiet desuden 11,5 gram hash til eget brug.

I retten bad den 27-åriges beskikkede forsvarer, advokat Rikke Solberg Bruun, om at der blev nedlagt navneforbud. Det gjorde hun med henvisning til, at det på dette tidlige tidspunkt af sagen kan virke krænkende for den sigtede at få sit navn offentliggjort.

Da hverken anklager eller de tilstedeværende journalister protesterede, valgte dommer Tine Rud at imødekomme ønsket.

Forsvareren gjorde desuden gældende, at en varetægtsfængsling, på grund af den 27-åriges personlige forhold, ville være en uforholdsmæssig stor belastning og krævede ham derfor løsladt med det samme.

Det ønske kunne dommer Tine Rud ikke efterkomme.

– Hvis man vil undgå varetægtsfængsling, skal man ikke være i besiddelse af 120 gram kokain, belærte hun den sigtede og imødekom anklagerens ønske om fire ugers varetægtsfængsling.

Referatforbud

Hvordan den 27-årige forholder sig til sigtelserne, og hvordan han i retten forklarede tilstedeværelsen af den relativt store mængde kokain på sin bopæl, er det ikke muligt at referere.

Chefanklager ved Bornholms Politi Benthe Pedersen Lund bad nemlig i slutningen af grundlovsforhøret om, at der blev nedlagt referatforbud i sagen. Det gjorde hun, fordi hun mente, at der i retten kom oplysninger frem, som kan hæmme politiets videre efterforskning, hvis de kommer til offentlighedens kendskab.

Det betyder, at det kun er de oplysninger, som fremgår af politiets begæring om grundlovsforhør, der må refereres.

Det ønske valgte dommer Tine Rud efter en præcisering af, hvilke oplysninger referatforbuddet omfatter, at efterkomme.