Kommunen vil ikke sælge det nuværende busværksted Remisen på Nørrekås Lystbådehavn foreløbigt. Foto: Berit Hvassum

Kommunen vil vente med at sælge Remisen

BYUDVIKLING

Det er blevet besluttet, at kommunen ikke vil sælge det nuværende busværksted Remisen på Nørrekås Lystbådehavn foreløbigt.

Det bliver slået fast i en revideret version af det kommissorium for næste fase af byudviklingen af Rønne bymidte, som kommunalbestyrelsen torsdag aften vedtog.

“Salget udskydes til efter helhedsplanens vedtagelse. Dette er indskrevet for at sikre, at salget af den strategisk beliggende bygning først foretages, når man reelt kan tage et kvalificeret valg om, hvad man ønsker den skal bruges til i fremtiden,” skriver forvaltningen.

Borgmester Winni Grosbøll (S) fortæller, at beslutningen er truffet, selv om flere investorer har vist interesse for at købe den velplacerede bygning.

– Der er faktisk en del, som har henvendt sig, fordi de gerne vil købe Remisen. Vi har valgt at afvente for at finde ud af, hvad vi vil. Jeg tror, at Remisen uanset ejerformen vil blive et omdrejningspunkt for aktiviteterne dernede, siger Winni Grosbøll.

Positiv over forslag

For et par uger sider holdt hun et møde med Kim Andersen og Simon Sandbye, der foreslår, at kommunen skal beholde Remisen og overlade det til en ny kulturforening at organisere, hvad der skal foregå i hallen.

– Jeg synes grundlæggende, det er en god idé at lave et samlet sted for nogle forskellige grupper, og hvor man kan lave pop up-arrangementer og pop up-koncerter. Altså i en ramme, der er ikke ligesom Musikhuzet. Det kan være et spillested, som har en mere legende og let funktion, siger Winni Grosbøll.

Hun er fortaler for, at et fremtidigt rekreativt område ved Nørrekås bliver et omskifteligt sted med mange forskellige typer af begivenheder.

– Der kan ske noget nyt uge for uge, nærmest fra dag til dag. Det er i virkeligheden dét, vi kigger ind i – at det kan blive sådan et område for mange af disse grupper. Remisen kan blive et omdrejningspunkt, så der ikke er nogen, der har et fast ejerskab til den. Så det er en tankegang, vi gerne vil arbejde videre med, og det er det, Lokale- og Anlægsfonden har tilbudt deres hjælp til – altså at få hele området sat i spil som et mødested, siger borgmesteren om forslaget fra de to ildsjæle fra musikverdenen.

Streetagtig karakter

Andersen og Sandbyes tanker om, at pladsen foran Remisen kan blive et sted for folk, der står på skateboard og løbehjul eller spiller basketball eller streetfodbold, er i tråd med kommunens ambitioner, fortæller Winni Grosbøll.

– Vi kigger lige nu på, om vi kan etablere en midlertidig skatebane dernede, som senere kan blive permanent. Vi har selv haft tanker om at finde plads til foodtrucks og streetfood, så det bliver et rekreativt område, der har den lidt streetagtige karakter med en masse aktiviteter, der skifter.

Fiskerne, roerne, sejlerne og de mange små foreninger, som holder til på lystbådehavnen, vil nu blive taget med på råd, lover borgmesteren.

– Vi går nu i gang med at finde rådgivere og skal lave en proces for planlægningen. Vi skal i gang med at inddrage de nuværende brugere og de nye brugere, og vi skal finde ud af, om vi kan rejse finansiering til at sætte Remisen i stand, eller om vi skal afhænde det til andre.