Der er rift om de bornholmske sommerhuse i efterårsferien. Arkivfoto: Berit Hvassum

Novasol: ‘Vi har udsolgt i efterårsferien’

TURISME

Per Allan Hansen fra feriehusudlejeren Novasol og Dansommer er ærgerlig over problemstillingen med, at Bornholm bliver ramt af tyske coronarestriktioner, fordi Bornholm hører under Region Hovedstaden. Men erklærer sig ellers meget positiv:

– Det har været en fantastisk sæson, da vi først fik åbnet grænserne. Vi har ikke nok sommerhuse til at kunne leve op til efterspørgslen. Vi gør derfor også meget for at få flere varer på hylderne, for det her kommer også til at vare ved næste år. Mange danskere især vil holde ferie hjemme, og tyskerne vil meget gerne til Bornholm, siger Per Allan Hansen.

– Vi ser allerede nu, at der er vanvittigt gang i bookingerne til næste år. Så vi forventer også, at 2021 bliver en rigtig god sæson.

Danskere på spring

På den korte bane melder Per Allan Hansen om totalt udsolgt i efterårsferien, hvor Bornholmslinjen også netop har annonceret ekstra afgange med færgen Max på Rønne-Ystad.

– Efterårsferien er meget dansk. I ugen efter har vi en masse planlagte tyske ankomster. Men aflyser de, vil der være danskere, der står på spring, for de holder ferie i Danmark. De tager på miniferier i vores huse. Bornholm er mega populær.

Vil det vare ved i november og december?

– Det ved vi ikke. Men nu laver vi en masse markedsføring på det danske marked, hvor vi ellers havde genereret markedsføringen over på det tyske marked. Derfor tror jeg, at vi kan se flere danskere komme på miniferier i november-december. Det er også derfor, at der er stablet et julemarked på benene i hele december. Så kan danskerne tage til julemarked på Bornholm i stedet for at tage til Hamburg eller Berlin.