– Der er brugt mange markedsføringskroner på at holde gang i helårssejladsen på Tyskland, siger Per Allan Hansen fra Novasol. Foto: Berit Hvassum

Nedlukning af tysklandsruten: ‘Et dårligt signal for vinterturismen’

– Det er selvfølgelig positivt, at man venter, til vi er over både en god højsæson og eftersæson og venter med at lukke ned til november, for det er jo ikke der, vi har flest gæster. Men hvis det kommer til at betyde, at der også lukkes ned over jul og nytår, er det ikke så godt, for der har vi tyske turister.

TRANSPORT

– Det er selvfølgelig positivt, at man venter, til vi er over både en god højsæson og eftersæson og venter med at lukke ned til november, for det er jo ikke der, vi har flest gæster. Men hvis det kommer til at betyde, at der også lukkes ned over jul og nytår, er det ikke så godt, for der har vi tyske turister.

Det siger Per Allan Hansen, leder af Novasol og Dansommer på Bornholm, som står for udlejning af mange bornholmske feriehuse, i en kommentar til Bornholmslinjens indstilling af tysklandsruten i perioden fra den 1. november til og med den 17. december.

Man kan spørge, om halvanden måneds nedlukning af ruten i den periode gør den store forskel for jer?

– Nej, det er ikke der, vi har flest kunder alligevel. Men det er et forkert signal i forhold til den markedsføring af Bornholm som en vinterturistø, som alle os feriehusudlejere sammen med Destination Bornholm og Bornholmslinjen har satset på, siger Per Allan Hansen

– Der er brugt mange markedsføringskroner på at holde gang i helårssejladsen på Tyskland. Men samtidig kan vi udmærket forstå Bornholmslinjen disposition, for når der ikke er nogen passagerer med færgen, er der ingen økonomi i det, siger Per Allan Hansen.