Foto: Jens-Erik Larsen

Hjælp på vej: Børn og ældre får rabat på flybilletten

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er enige om en udmøntning af 65 millioner kroner, som skal understøtte den danske luftfartsbranche.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Partierne har allerede igangsat en takststøtteordning, som kan kompensere lufthavne og luftfartsselskaber med 50 procent af lufthavnstaksterne.

Med den nye delaftale er partierne enige om at afsætte 28 millioner kroner til at understøtte de mindre, regionale danske lufthavne, som har et driftsunderskud i 2020, og at afsætte 27 millioner kroner til at hjælpe de danske luftfartsselskaber med driftsudgifter til opretholdelse af deres licens til erhvervsmæssig flyvning.

Bornholm og Als

Desuden har partierne bedt Transport- og Boligministeriet om at arbejde for en ordning, hvor der gives prisrabat til blandt andet ældre, unge, børn og handikappede på indenrigsflyvninger til Bornholm og Sønderborg på Als. Ordningerne vil skulle statsstøttegodkendes af Europa-Kommissionen. Der er afsat samlet 10 millioner kroner til ordningerne.

Ordningerne vil blive administreret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Delaftalen er opfølgning på aftalen mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om at afsætte op til 260 millioner kroner til at støtte dansk luftfart, oplyser Transportministeriet.