Mange tusinde mennesker besøger normalt Allinge under Folkemødet. Ved næste års folkemøde kan det være, at mange af dem skal deltage hjemmefra via computer- eller mobilskærme. Foto: Arkivfoto

Formand garanterer: Der bliver folkemøde i 2021

FOLKEMØDET

Årets folkemøde i Allinge blev aflyst, fordi coronapandemien hærgede verden. Det gør virussen stadig, men alligevel garanterer Foreningen Folkemødet nu, at den politiske festival vil finde sted næste sommer.

Det afslører bestyrelsesformand i Foreningen Folkemødet Vibe Klarup oven på et bestyrelsesmøde i sidste uge.

– Der er ingen slinger i valsen i forhold til, at der kommer et folkemøde i Allinge til næste år. Vi synes virkelig, at der er brug for, at vi faciliterer en debat mellem magthavere og borgere. Vi står i en tid med store politiske emner at tale om, og der er snart valg til kommuner og regionsråd – så det er yderst relevant, at vi sætter gang i en drøftelse af, hvilke udfordringer vi har i lokalpolitik, siger Vibe Klarup, formand for Foreningen Folkemødet, der arrangerer Folkemødet.

Det står dog rimelig klart, at Folkemødet 2021 ikke kommer til at ligne tidligere folkemøder. Det eneste, der lige nu synes sikkert, er, at der som altid kommer til at være en hovedscene på Cirkuspladsen.

– Alt muligt vil ikke være, som det plejer. Men vi vil holde fast i elementer, som har været vigtige dele af det Folkemøde, vi har set de seneste ti år. Vi er i Allinge – så vi får fornemmelsen af Bornholm. Det er også et hovedelement, at partilederne kommer og debatterer og bidrager med en tale på hovedscenen. Dialogprisen er også vigtig. Det samme er de kulturelle indslag – at vi bryder grænserne mellem det strengt politiske og kultur og underholdning.

– Der er en særlig tone og stemning på Folkemødet, og det er vores hovedopgave at formidle den. Som minimum via Hovedscenen, men i de kommende uger skal vi have en god drøftelse med vores samarbejdspartnere og arrangørerne om, hvordan vi kan lave et anderledes folkemøde, siger Vibe Klarup.

Skal udvikle digital debat

Afhængig af, hvordan coronapandemien udvikler sig, kan det være, at det ikke er forsvarligt at mødes mange mennesker i Allinge. Til gengæld kan man uden smitterisiko mødes og debattere via internettet. Derfor sætter Foreningen Folkemødet nu turbo på nogle gamle planer om at udvikle digitale debatplatforme.

– Hvordan de skal laves, bliver en teknisk og økonomisk afvejning. Men vi går efter kvalitet, så det bliver et attraktivt supplement. Vi skal som folkemøde forsøge at udvikle et digitalt spor, som kan forny samtaleformerne. Det, synes vi, kunne være et virkelig spændende bidrag til det fysiske møde, siger Vibe Klarup.

Folkemødet 2021 skal finde sted i Allinge 17.-20. juni næste år.

Bestyrelsesformand i Foreningen Folkemødet, Vibe Klarup, garanterer, at der kommer til at være et folkemøde i Allinge til næste sommer. Arkivfoto: Helga Theilgaard
Selv om næste års folkemøde sandsynligvis bliver anderledes på grund af coronapandemien, vil der med sikkerhed være en hovedscene på Cirkuspladsen. Det er også meningen, at partilederne skal komme og tale fra den, som eksempelvis Pernille Skipper fra Enhedslisten gjorde i sommeren 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen