Peter Lund Olsen glæder sig over, at man økonomisk er kommet tættere på målet om at etablere en midlertidig skatebane. Foto: Jacob Jepsen

Donation på 300.000 kroner: Rønne Street Sport kom et stort skridt nærmere målet

FRITID

– Vi tager det som et stort skulderklap og et signal til andre om, at ideen er værd at støtte.

Det siger Peter Lund Olsen, formand for foreningen Rønne Street Sport, efter Brødrene E., S. & A. Larsens Legats tilsagn om en donation på 300.000 kroner til en midlertidig skatepark i Rønne.

Det er gået stærkt, siden Peter Lund Olsen i sommer oprettede gruppen Skatepark Rønne og derefter var med til at stifte Rønne Street Sport. Foreningens mål er i første omgang at få etableret en midlertidig skatepark og på længere sigt flere faciliteter til såkaldt streetsport.

Kommunalbestyrelsen har tidligere bevilget 150.000 kroner i forbindelse med budgettet, og med pengene fra legatet, er man nu over halvvejs med at skaffe de 700.000 kroner, som en midlertidig skatebane er vurderet at koste.

– Mit håb, uden at jeg har talt med nogen på kommunen om det, er, at kommunen bare beholder de 150.000 kroner og så afleverer et areal til os med asfalt og med et hegn omkring. Så er jeg ret sikker på, at vi skaffer midlerne til alt udstyr og montage med videre, siger Peter Lund Olsen.

– Vi har nogle ansøgninger ude andre steder, og jeg har en forhåbning om at få de sidste penge i hus, tilføjer formanden.

Rønne Street Sport håber at kunne etablere skatebanen på remiseområdet på Nørrekås. Foto:Berit Hvassum

Nørrekås

Så er der det med beliggenheden:

– Da vi startede, fik vi tilkendegivelser om, at remisearealet ville være et område for os. Men desværre er der nogle politiske kræfter, der taler om at sælge remisebygningerne, og så er man begyndt måske at få lidt kolde fødder i forhold til at anvise os arealet. For det er måske ikke så nemt at sælge bygningerne med en skatepark lige udenfor døren.

Har I tænkt i alternative placeringer?

– Ja. Kommunen har en arbejdsgruppe, som har lavet forslag til nogle placeringer med nogle fordele og ulemper, som de har bedt os om at kommentere. Men en af betingelserne for de 300.000 kroner fra legatet er, at skateparken kommer til at ligge på eller lige i nærheden af Nørrekås. Så jeg kan ikke forestille mig andet, end at kommunen sørger for, at vi kommer derned, siger Peter Lund Olsen.

Legatets tilsagn er betinget af blandt andet, at foreningen får stillet et anvendeligt areal i umiddelbar nærhed til Nørrekås til vederlagsfri disposition i mindst tre år.

To millioner

Bestyrelsen for Brdr. E., S. og A. Larsens Legat har tidligere offentligt fortalt, at den har givet tilsagn om at donere to millioner kroner til et rekreativt areal på Nørrekås, under forudsætning af, at et skatermiljø tænkes ind i projektet.

De 300.000 kroner til Rønne Street Sport vil blive fratrukket fra den store donation, da den midlertidige skatepark hænger sammen med det andet projekt, fortæller legatets formand.

– Der er umiddelbart den sammenhæng, at man forventer, at det udstyr, man indkøber, kan genanvendes i et permanent anlæg på Nørrekås eller i nærheden, siger Henrik Engell Rhod, formand for legatbestyrelsen.