Tatovør Jeanette Ørsted fra Klemensker førte ordet ved “ud af EU”-demonstrationen på Store Torv. Foto: Berit Hvassum

Lokal vrede mod EU

DEMOKRATI

Tirsdag middag fandt en mindre demonstration mod Danmarks medlemskab af EU sted i Rønne. Starten på marchen gik fra Landemærket, hvor byrådssalen ligger, og endte på Store Torv.

Mens en protestmarch med samme formål og planlagt til samme tidspunkt blev aflyst i København, var fremmødet på Bornholm ikke i fare for at overskride forsamlingsforbuddet på 50 mennesker, der i øvrigt ikke omfatter lovligt anmeldte demonstrationer. En halv snes personer med dannebrogsflag som udsmykning deltog i marchen.

Initiativtageren var Jeanette Ørsted, der i sin tale på Store Torv tordnede mod EU, muslimers tilstedeværelse i Folketinget og Facebooks censur af hendes opslag. Hun understregede undervejs, at kampen for at trække Danmark ud af unionen handler om næste generation.

– Jeg vil bare have, at vi kan blive ved med, at børnene er glade, sagde hun i megafonen, som kunne høres på store dele af torvet.

Talen fik nogle af torvegæsterne til at rette opmærksomheden mod kredsen af demonstranter. Og som afslutning på talen henvendte Jeanette Ørsted sig direkte til “de andre”.

– Vi ved så meget, og I ved åbenbart så lidt, siden I ikke står her hos os.

Med bannere og Dannebrog som blikfang forsøgte en halv snes EU-modstandere at råbe rønneboerne op. Foto: Berit Hvassum