Lis Brendes har fået et træ af metodistkirkens lokale spejdertrop med gruppeleder Bettina Pedersen i spidsen. Årsagen er, at Lis Brendes har været aktiv i spejdertroppen i 75 år. Privatfoto

Blev spejder som seksårig – er det stadig her 70 år efter

FRITID

Der er mange klicheer om spejderlivet. En af dem er, at det er en livsstil at være spejder. Nu er det sådan, at nogle klicheer opstår, fordi de rent faktisk afspejler virkeligheden. Sådan forholder det sig i hvert fald med den konkrete kliché og Lis Brendes. Hun har lige haft 75 års jubilæum som spejder.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Lis Brendes begyndte som spejder som seksårig og har siden ofte trukket i uniformen. Hun er stadig aktiv i Metodistspejderne Rønne, når troppen har brug for hjælp til forskellige opgaver.

Hun har været aktiv som spejder og senere leder i Rønne, men også i Odense, hvor hun var med til at starte en metodistspejdergruppe. Endelig har hun også været aktiv i metodistkirkens spejderafdelings landsarbejde.

Egentlig var det meningen, at jubilæet skulle fejres i foråret, men det blev forhindret af coronanedlukningen, så det skete i oktober i stedet for.

Gruppeleder Bettina Pedersen fortæller, at Lis Brendes fik besøg i sit kolonihavehus, hvor tropledelsen havde medbragt et træ til haven.

– Træet blev plantet som en gave til Lis Brendes, men også som Plant et Håb, fortæller gruppelederen.

Forklaringen er, at metodistspejderne i Rønne er i gang med at tage et mærke, Håb til handling, hvor spejderne beskæftiger sig med FN’s verdensmål nr. 12 og 13. De handler om ansvarligt forbrug samt produktion og klimaindsats.

– Så det at kunne give Lis Brendes et træ i jubilæumsgave og plante et håb gik hånd i hånd, fortæller Bettina Pedersen og tilføjer, at det var med stor glæde, at MS Spejderne i Rønne kunne fejre Lis Brendes’ 75 år i spejderuniformen.