Keramiker Maja Frendrup er en af dem, der deltager i første udgave af Bornholms Kunsthåndværkerfestival. Som formand for kunsthåndværkernes sammenslutning ser hun festvalen som begyndelsen på noget, der kan vokse sig større. Foto: Berit Hvassum

Nyt tilbud i efterårsferien: Festival hylder det lokale kunsthåndværk

KULTUR

En ny festival ser dagens lys i efterårsferien. Med et væld af arrangementer hylder og fremviser Bornholms Kunsthåndværkerfestival det lokale kunsthåndværk med udstillinger, rundvisninger, foredrag, åbne værksteder og meget mere.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bag initiativet står Maker’s Island Bornholm, som ønsker at fremvise det absolut bedste inden for bornholmsk kunsthåndværk. Festivalen ses som en naturlig konsekvens af, at Bornholm for tre år siden som den første ø i verden og den første region i Europa blev udnævnt til World Craft Region – en international anerkendelse af Bornholms unikke kunsthåndværkmiljø.

– Kunsthåndværket på Bornholm favner både bredt og er samtidig af meget høj kvalitet. Det vil vi gerne vise omverden, og derfor håber vi også, at mange vil besøge øen og øens kunsthåndværkere i den kommende uge, siger Pernille Kofod Lydolph i pressemeddelelsen.

Hun er både direktør for Destination Bornholm og medlem af styregruppen i Maker’s Island Bornholm, der er en opgradering af det samarbejde, der allerede eksisterede mellem bornholmske aktører inden for kunsthåndværk.

Bag Maker’s Island Bornholm står blandt andet Acab – Arts & Crafts Association Bornholm, hvis formand kalder festivalen et godt initiativ, som sætter fokus på kunsthåndværket i sensæsonen.

– En god platform for kunsthåndværkerne til at blive mere synlige over for bornholmerne og de besøgende, som kommer i efterårsferien. Og en virkelig god måde at vise, at der også sker noget på denne tid af året på øen. Jeg ser festivalen i år som begyndelsen til noget, der kan vokse sig større i de kommende år, fortæller Maja Frendrup i pressemeddelelsen.

 

 

Bornholms Kunsthåndværkerfestival

10.–18. oktober

De medvirker: Pernille Bülow Glas, Grønbechs Gård, Baltic Sea Glass, Hjorths Fabrik, Gibson Ceramics, Gudhjem Museum, Bornholms Kunstmuseum, Containerjuvelen, Maja Frendrup, Bodil Brandt, Hejfabrik, Galleri Asti & Studio og kunsthåndværkere i Svaneke.

Festivalen er støttet af Bornholms Regionskommune, LAG-Bornholm og Sparekassen Bornholms Fond. Den bliver udført i tæt samarbejde mellem Maker’s Island Bornholm og Destination Bornholm.

Bag Maker’s Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Kunstakademiets Designskole i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm med Bornholms Regionskommune i spidsen.