Ludvig Engkær. Foto: Jens-Erik Larsen

11-årige Ludvig: ‘Jeg går efter den gode vinkel og lyset’

DAGENS NAVN: Ludvig Engkær.

 

Ludvig, du er 11 år og går i femte klasse på Peterskolen i Rønne. Du har sendt et foto ind til Bornholms Tidende, som du har taget med din mobiltelefon. Hvad forestiller det, og hvorfor er du glad for lige det foto?

– Det er fra Nørrekås, og jeg kan godt lide det, fordi det er flotte farver og vandet er spejlblankt.

Hvad går du efter, når du vælger motiv?

– Jeg går efter den gode vinkel og lyset. Et billede skal være helt skarpt. Jeg tager mest billeder af natur og solnedgange. Jeg bruger rigtig meget at tage billeder nedefra, det er en virkelig flot vinkel, og man ser aldrig noget fra den vinkel.

Svampe i skovbunden. Foto: Ludvig Engkær

Har du et eksempel?

– Ja, i forgårs fotograferede jeg nogle små hvide svampe, der stod i skovbunden. Vi bor på Almegårdsvej, tæt på skoven, og vi kommer meget i skoven ved Villa Nova. Jeg satte mig ned og lagde telefonen i skovbunden og tog nogle billeder.

Vil du være fotograf, når du bliver stor?

– Jeg vil være fotograf som hobby. Jeg tror, det er svært at leve af. Når jeg bliver 13, vil jeg have en profil på facebook og Instagram, hvor jeg lægger billeder ud.

Hvad laver du ellers, udover at fotografere? Dyrker du sport?

– Jeg har spillet fodbold og bordtennis, men lige nu holder jeg en pause fra det. Jeg synes, det er dejligt, at man bare kan gå ud og lege med nogen efter skole. Jeg går i juniorklub, som er sådan en fritidsting i Luthers Missonshus, hvor vi taler om gud og hygger. Derhjemme spiller jeg Mindcraft på computeren. Og så ser jeg meget fodbold med min far. Vi holder med FC Midtjylland, fordi han er fra Herning.

Har du andre interesser?

– Ja, jeg kan godt lide håndværk og design. Vi har sløjd, og det er rigtig sjovt at lave ting ud af træ. Og så kan jeg også godt lide at lave mad. Sidste lørdag lavede jeg burger sammen med min onkel, det smagte sygt godt.