Sport er jo ikke kun selve konkurrencen eller resultatet. Sport er jo også at vandre familien sammen. Og der er også masser af historier i sportens verden, der handler om, hvordan familier får aktivitetsmønstrene til at passe i en travl hverdag. Foto: Jacob Jepsen

Leder: Sporten skal ud af reservatet

LEDER

Sporten er vigtig i avisen. Både online og på papiret. Livsvigtig! For nogle. Og den skal blive ved at se ud, som den altid har gjort. Fingrene væk fra mine resultater!

Og for andre er den ligegyldig. Helt ligegyldig. Gab!

Sådan er det selvfølgelig med alle stoftyper, kan man umiddelbart anføre. Nogle læsere er større fans end andre – også af kulturjournalistik eller journalistik om politik. Men sporten er alligevel et helt særligt reservat, der i papiravisen tilmed ofte er placeret bagerst i avisen, hvor kun nogle bestemte læsere overhovedet kommer. På avisens hjemmeside bliver stoffet selvfølgelig mikset mere – men stadigvæk får det ofte status af, at være en dækning, der kører parallelt med det øvrige stof.

Der er ganske enkelt læsere, der ikke undersøger, om der overhovedet skulle stå noget i de artikler, der kunne interessere dem.

Det er ikke godt. Det er vores ansvar. Og det skal vi have lavet om på. Sport, motion, træning og sundhed er så vigtige elementer i mange menneskers og familiers liv, at sporten skal ud af reservatet og ind i avisens almindelige dækning og læsernes hverdag. Det kan godt være, at de fleste historier stadig er samlet på fælles sider, men vi vil skrive til flere om mere. Derfor skal der ske ændringer af sporten i avisen dette efterår.

 

Hvordan skal vi skrive om sport,
motion, træning og sundhed så
også du har lyst til at læse om det?

 

Måske kan man sætte det hele lidt på spidsen og skrive, at vi vil have flere kvindelige læsere til at hive sporten fra de mandlige læsere. For som mange andre aviser, skriver vi i dag ofte resultatorienteret om sportsgrene, der er domineret af voksne mænd. Det skal vi blive ved med. Men vi skal også kunne meget andet.

Sport er jo ikke kun selve konkurrencen eller resultatet. Sport er jo også at vandre familien sammen. Og der er også masser af historier i sportens verden, der handler om, hvordan familier får aktivitetsmønstrene til at passe i en travl hverdag. Der er historier om breddeidræt kontra elite. Om foreningslivets glæder og udfordringer. Sport er kort sagt en del af vores liv. Derfor skal det også fremgå af avisen, hvis den skal være vedkommende for mange.

Vi slår ørerne ud og går i tænkeboks dette efterår. Og i det arbejde vil vi gerne høre fra læserne, for eksempel som kommentarer til denne leder. Hvordan skal vi skrive om sport, motion, træning og sundhed, så også du har lyst til at læse om det?

Det kan være, du kender til helt særlige aktiviteter, vi aldrig har dækket? At I dyrker en særlig træningsform, som giver gode resultater. At sport har løst et socialt problem i et boligområde. Eller at der er rod i medlemsdemokratiet i jeres forening, og måske avisen skulle skrive om det. Eller kan du aflive nogle fordomme om at gå til fitness?

Det kan også være, at I har en konkret kritik. Skriver vi for meget om fodbold, travsport, cykelløb?

Det er klart, at når vi kaster bolden op i luften – hvilket også er en sport! – og byder læserne inden for i diskussionen, så ender vi et helt nyt sted. Men det er også klart, at vi selvfølgelig ikke kan efterkomme alle ønsker. Men målet er klart: En dækning af sportens glæder, der inkluderer flere!