Generalforsamlingen i Bornholms Landbrug og Fødevarer som den så ud sidste år. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Bornholms Landbrug og Fødevarer: ‘Det bliver ikke den fest, det plejer at være’

LANDBRUG

Generalforsamlinger er noget, der hører foråret til, men mange organisationer og foreninger valgte at udsætte årsmødet til efteråret, da coronavirusset nåede landet i marts og sendte det meste af Danmark hjem.

Det samme gjorde Bornholms Landbrug og Fødevarer (BLF), der oprindelig havde planlagt at samle medlemmerne på Hotel Balka Strand den 18. marts.

Efter nedlukningen valgte BLF at udsætte generalforsamlingen til den 7. oktober. Det var en kalkuleret risiko, siger direktør Thomas Bay Jensen.

– Vi vidste jo godt, at der måske kom en anden bølge i efteråret.

I landbruget er man ifølge Thomas Bay Jensen vant til at håndtere smitsomme sygdomme.

Alligevel skabte det en del hovedbrud, da coronatallene begyndte at stige i august.

I Familielandbruget, som er en division for små landbrug under Landbrug og Fødevarer, afviklede man i mandags årsmødet digitalt i stedet for det planlagte todages møde i Vingstedcentret.

DLF holder fast i planerne om en fysisk generalforsamling på Hotel Nyborg Strand den 27. oktober, og afdelingen på Bornholm regner med at sende de otte folkevalgte af sted som planlagt, lyder det fra kontoret i Aakirkeby.

– Der vil formentlig blive tale om en reducering rent personalemæssigt, men vi holder i den grad fast, siger Thomas Jørgensen fra DLF Bornholm.

Helt præcist hvor mange DLF-delegerede, der skal af sted til Fyn vedtages på et formøde i morgen, torsdag.

Vi kan være 100

Landbrug og Fødevarer har taget konsekvensen og reduceret de planlagte delegeretmøder den 4. og 5. november i Herning Kongrescenter til ét møde den 4. november.

Bornholms Landbrug og Fødevarer sender ifølge Thomas Bay Jensen tre-fire deltagere til delegeretmødet i Jylland.

På Bornholm er der 40 tilmeldte til aftenens generalforsamling på Hotel Balka Strand.

– Der er nok nogle, der har hørt om vores forsigtighedsprincip, som har valgt at blive hjemme, siger Thomas Bay Jensen, der for tre uger siden sendte en meddelelse ud til medierne om, at den kommende generalforsamling kun var for medlemmer.

Den melding er nu blødt op til, at dørene igen er åbne for medierne, fortæller Thomas Bay Jensen.

– De første udmeldinger fra hotellet lød, at vi kunne være 50, men nu siger Horesta, at vi kan være 100 på Hotel Balka Strand. Så det skal nok gå, lyder det fra BLF’s direktør.

– Men det bliver nok ikke den festlige begivenhed, som det plejer at være. Den må vi have til gode til næste år, siger Thomas Bay Jensen.

 

Valg

Martin Merrild, Landbrug og Fødevarers formand gennem otte år, meddelte i slutningen af august at han ikke genopstiller.

L&F’s godt 300 delegerede skal derfor vælge en ny formand. Det sker på delegeretmøde lørdag den 4. november i Herning Kongrescenter.

Søren Søndergaard fra Vejle har meldt sig som kandidat til at overtage formandsposten.

Mødet livestreames fra klokken 9.30 på lf.dk.