Det var meningen, restauranten skulle have holdt åbent indtil nytår, men nu bliver en halv snes medarbejdere i stedet fritstillet, fortæller Nis Staack. Arkivfoto: Allan Rieck

Restaurant lukker vinteren over: ‘Så kom den beslutning, vi alle havde frygtet’

BYLIV

Restauranten Amtmandsgården drager konsekvensen af de svære forretningsforhold og lukker, når skolernes efterårsferie slutter.

– Vi kan simpelthen ikke få regnskabet til at gå op. Den lille pose penge, vi har opsparet i sommerferien, ryger nu, siger medindehaver Nis Staack til Bornholms Tidende.

 

Vi er selvfølgelig
dybt bedrøvede.

 

Det er den seneste skærpelse af corona-restriktionerne, der har gjort det besværligt at drive restaurant. Kravene om at skulle lukke klokken 22, mens gæsterne skal bære mundbind på vej ind og ud, har haft en mærkbar effekt på antallet af gæster.

– Vi har mange lokale kunder. En vigtig del af vores segment er det grå guld, og de er bare mere frygtsomme og forsigtige end de unge, fortæller Nis Staack.

Særlig problematisk er reglerne om, at gæsterne skal have forladt bordene klokken 22, for det betyder, at man dårligt har tid til at blive hængende til kaffe eller en sidste drink.

– Det er de sidste 20 procent, gæsterne bruger, der gør, at vi tjener penge. Vi fører statistik og kan se, at gæsterne bliver her kortere tid ad gangen, siger Nis Staack.

Restauranten er også gået glip af gæster, som nægtede at bære mundbind, sådan som alle spisesteder skal kræve, tilføjer han.

Genåbner næste år

Vinterlukningen annoncerede restauranten tirsdag på Facebook, hvor opslaget blev indledt med:

“Så kom den beslutning, vi alle havde frygtet”. Det var meningen, at restauranten skulle have holdt åbent indtil nytår. Lukningen betyder, at en halv snes medarbejdere fritstilles. De fleste i personalet er timelønnede.

Ved at trække stikket nu sikrer indehaverne, at Amtmandsgården kan genåbne næste forår. De sigter efter 1. marts, fortæller Nis Staack, sompå Facebook skriver, at restauranten først åbner, når restriktionerne er ophævede.

En genåbning vil der dog blive tale om, fastslår han, og i mellemtiden kan man fortsat holde private selskaber på Amtmandsgården.

– Vi åbner igen. Men vi er selvfølgelig dybt bedrøvede. Det var nemmere i den første bølge. Nu bliver vi ramt af, at vi ikke kan få nogen støttepakker, fordi vi er nye, siger Nis Staack med henvisning til, at restauranten, som åbnede tidligere på året, ikke kan fremvise nogen regnskaber og dermed dokumentere, hvad det sædvanlige indtjeningsniveau er.

Amtmandsgårdens revisor arbejder på at søge myndighederne om corona-støtte, og skulle det lykkes, kan det være, at restauranten genåbner tidligere end planlagt.

Nis Staack og Malene Knudsen overtog Amtmandsgården sidste år og åbnede restauranten i den flotte forhenværende administrationsbygning i marts i år – blot en uge før nedlukningen. Arkivfoto: Allan Rieck