“Mustafas Kiosk” oser af humor og Jakob Martin Strids særlige galskab. Ungerne elsker det, fortæller koordinatoren på Bornholms Teater. Foto: Natacha Rydvald

Det kan godt lade sig gøre, fandt koordinator ud af: Børneteater i afspritningens tegn

KULTUR

Hvordan får man bugseret 125 livlige unger ind og se en teaterforestilling i Rønne Theater i coronatider? Og får dem sikkert ud igen?

Det kunne godt lyde som et hjemmestrikket mareridt, men med klare retningslinjer fra Kulturministeriet og en smule flokdisciplin, er Bornholms Teaters koordinator på børneteaterområdet, Kim Caspersen, nu blevet dén erfaring rigere. Hvilket nok ikke er så ringe, når man står ved starten af en sæson, hvor godt 2.520 bornholmske børn er tilmeldt børneteaterordningen, som administreres af Bornholms Teater.

Det skriver Kim Caspersen i en pressemeddelelse fra Bornholms Teater, som i disse dage har sæsonens første børneteaterforestilling på programmet. Flere end 600 børn fra hele øen skal over tre dage ind at se Jakob Martin Strid-fortællingen “Mustafas Kiosk”, som Teater Fantast har omsat til scenen.

– Da vi lagde programmet tilbage i maj måned, troede jeg – lidt naivt måske – at der ville være ro på coronafronten nu, og at vi ville kunne afvikle forestillingerne som vi plejer. Sådan gik det så ikke, konstaterer Kim Caspersen.

Forestillingerne afvikles efter de retningslinjer, som Kulturministeriet har udstedt. Det betyder blandt andet, at der skal være minimum to kvadratmeter gulvareal per deltager, samt at publikum skal holdes opdelt i de grupper, de normalt tilhører – i dette tilfælde betyder det skoleklasser eller “stuer” på børneinstitutionerne. Og så skal der være minimum en meters distance mellem grupperne.

– Det lyder besværligt, men vores erfaringer fra de første par forestillinger er, at det faktisk mest er et spørgsmål om organisering, kommunikation og lidt flokdisciplin, så det har gjort os fortrøstningsfulde i forhold til resten af sæsonen. Vi har desuden masser af håndsprit, så det skal nok gå, siger Kim Caspersen.

 

 

6

Børneteaterordningen er et tilbud til samtlige børneinstitutioner og skoler på Bornholm, og denne sæson byder på seks forskellige forestillinger, hvilket på grund af coronaen er lidt færre end sædvanligt.

Børneteaterordningen fungerer ved, at statens tilskudsordning (refusionsordningen) dækker 50 procent af forestillingens pris, og de tilmeldte institutioner betaler en billetpris på 65 kroner per barn, der deltager.