Højlyngsstien kan blive den næste udfordring for de flittige vandrere i Knudsker. Foto: Nanna Krogh

Flittige vandrere: Højlyngsstien må være den næste udfordring

MOTION

Medlemmerne af Sct. Knuds Kirkes menighed har tilsammen spadseret adskillige kilometer ad kyststien Bornholm rundt i det seneste år. 16 af dem har endda vandret hele turen rundt, et sted mellem 110 og 120 km.

Det fortæller Kirsten Munch fra Knuds Kirke i en pressemeddelelse, efter at de flittige vandrere har været samlet til fællesspisning og medaljeuddeling på Rubinen i Hasle.

Projektet tog sin begyndelse, da kirken inviterede til vandring ad kyststien Bornholm rundt. Det er foregået den første søndag eftermiddag i måneden. 35 til 40 personer i alt har været med undervejs. Turen rundt har været opdelt i etaper på cirka 10 km, og søndag den 4. oktober kom deltagerne i mål.

– Deltagerne har oplevet årets gang ved farvepragt i de mange kystskove, klippekysten, hvide sandstrande, strandenge ad en fin afmærket vandrerute. Dog med nogle udfordringer ad kyststien fra Boderne mod Arnager. Nogle valgte vandkanten, men var nødsaget til at tage fodtøjet af et par gange på strækningen. Andre valgte cykelstien langs landevejen. Turene har også budt på gøgens kukken, spættens hakken, nattergalens sang og meget mere. Undervejs var der indlagt pauser til benene, en kop kaffe, lidt frugt, eller hvad man havde med i rygsækken, fortæller Kirsten Munch og tilføjer:

– Deltagerne har fået øjnene op for vandreture, der snor sig ad stier gennem klippeløkker til smukke udsigtspunkter og giver udtryk for, at de har blod på tanden efter mere. Højlyngsruten må være næste vandretur.