Hammershus sejler både Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bornholmslinjen: Måske fryser vi tysklandsruten ned denne vinter

TURISME

Det er ikke sikkert, at der hele vinteren vil være færgesejlads mellem Rønne og Sassnitz. Siden en stramning af coronarestriktionerne for tyskere, der skal rejse til Region Hovedstaden, er antallet af passagerer på ruten styrtdykket. Det står så grelt til, at Bornholmslinjen, der sejler på ruten, denne uge vil gøre op, om Rønne-Sassnitz-ruten skal på frys hen over vinteren.

Det fortæller pr- og kommunikationschef hos Bornholmslinjen, Jesper Maack.

 

Tyskerne er næsten
holdt helt op
med at booke.

 

– Det er triste udsigter, fordi der er meget, meget få bookinger. Vi sejler nu med i omegnen af ni biler og 30 passagerer. Vi vil gerne lede efter en mening med at holde sejladsen kørende, men den er svær at få øje på, siger han.

– Lige nu er det okay – kan man sige – og det ser nogenlunde ud resten af oktober. Men i november og frem til midten af december er der ikke noget. Tyskerne er næsten holdt helt op med at booke, fordi det ingen mening giver, når man ikke må rejse hertil, med mindre man efterfølgende går i 14 dages karantæne.

Måske en løsning

Bornholmslinjen øjner dog en mulighed for, at ruten ikke vinterlukker.

– Vi har noteret os, at der er i gang politiske initiativer for – i den her sammenhæng – at få vristet Bornholm ud af Region H, fordi problemerne med corona ikke er så store som i resten af Region H. Vi vil rigtig gerne kunne løfte juletrafikken, men det sker ikke, med mindre der bliver ændret på de restriktioner, der nu er omkring Bornholm, siger Jesper Maack, som efterlyser, at der hurtigt sker noget på den front, hvis det skal have en effekt.

Egentlig var det meningen, at der skulle have været færgerute mellem Bornholm og Tyskland hele året. Bornholmslinjen har sammen med turisterhvervet håbet, at der ville komme både efterårs- og vinterturister fra nabolandet.

Bornholmslinjens rute mellem Rønne og Sassnitz modtager ikke offentlige tilskud og er ikke bundet af en kontrakt med Staten. Derfor kan Bornholmslinjen selv bestemme, hvornår der skal sejles på ruten.

Der er i øjeblikket ikke mange, der tager færgen Hammershus mellem Bornholm og Rügens hvide klinter. Derfor overvejer Bornholmslinjen at lukke ruten denne vinter. Arkivfoto: Berit Hvassum